Čačak - Društvo - B92 Lokal

Čačani položili test humanosti: Koncertima prikupili preko 200 hiljada za Srnino lečenje FOTO

Na gradskoj plaži u Čačku, sinoć su održani koncerti lokalnih bendova koji se odrekli svojih honora i prikupljena sredstva usmerili za lečenje male sugrađanke devetomesečne gornjomilanovčanke Srne Dragojević, i time pokazali da u gradu na Moravi ne samo učesnici, već i posetioci imaju veliko srce.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Bendovi "Oldman brothers band", "Funk Off", "Akustik bend" i orkestar za veselja "Šešir moj". smenjivali su se tokom humanitarnog koncerta na svakih sat i po.

"Sticajem okolnosti, sviram u sva tri benda koji večeras nastupaju na ovom humanitarnom koncertu, zajedno sa svojim kolegama sa velikim zadovoljstvom učestvujm u ovoj akciji. Malo je žalosno što moramo na ovaj način da skupljamo novac za našu decu, putem sms poruka i ovakvim akcijama, ali ako možemo dati bilo kakav doprinos, pun mi je srce", kaže muzičar Ilija Stefanović, prenosi RINA.

Foto: RINA
Foto: RINA

Nije izostalo učešće ugostitelja koji su deo novca od prodatog pića takođe usmerili za Srnino lečenje, a biće postavljene i kutije za priloge”, humanitarni koncert za jedanaestomesečnu Srnu Dragojević,kojoj je odmah po rođenju dijagnostikovan Daunov sindrom, a u martu su saznali za još jednu dijagnozu MSD mijelodisplastični sindrom (grupa povezanih poremećaja koštane srži).

"Potrebno je 30 miliona dinara,kako bi se skupila dovoljna suma novca za lečenje u Italiji. Do sada je prikupljeno četiri miliona. Zajedničkom akcijom muzičara , kafića i građana , nadam, se da ćemo dati skroman doprinos. Akcija se ne završava večeras, kutije za dobrovoljne priloge ostaće na gradskoj plaži, pa će Čačani i dalje moći da pomažu koliko su u mogućnosti. Dovoljna je i poruka 1050 na 3030", rekla je jedna od organizatora ove akcije Katarina Novaković.

Sinoćnom akcijom prikupljena je suma u iznosu od 224,415 dinara, a u U Čačku će biti održan i Bazar za Srnu, u prvoj nedelji avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.