Čačak - Društvo - B92 Lokal

Čačak dobija svoju Knez Mihailovu – evo i kada FOTO

Radovi na pretvaranju Ulice župana Straimira u pešačku zonu su zvanično počeli.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
RINA
RINA

Ulica će nakon reskonstrukcije biti spojena sa Rimskim, Gradskim i trgom Nadežde Petrović. Oko 5.000 kvadratnih metara će biti potpuno preurađeno, od pozemnih instalacija sa kojima se krenulo danas. Na ovom šetalištu će biti posađeno 35 stabala u dva drvoreda.

"Biciklistička staza koja će krenuti od centra grada nastaviće se Ulicom cara Dušana do Gradske plaže, a naša želja je da se ona prostire uz reku Zapadnu Moravu do kompanije Sloboda, štoplaniramo da napravimo u narednih godinu i po dana", rekao je za RINU gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

RINA
RINA

Po ugovoru izvođenje radove je predviđeno da bude završeno za 120 dana, a vrednost radova je oko 100 miliona dinara.

"Mi smo i sa izvođačima i podizvođačima u stalnom koordinaciji i dogovoru da ovi radovi budu gotovi u 100 kalendarski dana", kazao je gradonačlenik i zamolio građane, pogotovu one koji žive u Ulici župana Stracimira za strpljenje.

"Naša javno preduzeće Vodovod Čačak će imati najviše posla, od zamene postojećih podzemnih instalacija do postavke nove atmosferske i kanalizacione mreže. Nadam se da će u narednih sedam dana izvođač koji je dobio posao na javnom pozivu, a to je naša čačanska kompanija Ratko Mitrović konstrakšn, krenuti u puno izvođenje i da će raditi po dinamici sa obe strane i od Ulice hajduk Veljkove i od Gospodar Jovanove", istakao je Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.