Čačak - Društvo - B92 Lokal

Begović: Učinićemo sve da radovi na proširenju kapaciteta NTP-a u Čačku počnu ove godine

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović najavila je juče, tokom razgovora sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem i predsednikom Gradske skupštine Igorom Trifunovićem, da će se raditi na proširenju kapaciteta NTP-a u tom gradu.

Izvor: eKapija Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Begović je navela da je Čačak prepoznat od strane države zbog velikog broja projekata koji su pokrenuti u ovom gradu, dodavši da će Ministarstvo učiniti sve da radovi na proširenju NTP-a počnu već ove godine, navodi eKapija.

Prema njenim rečima, jedan od ciljeva Vlade jeste da se u toku narednih nekoliko godina udvostruči broj startap kompanija u Srbiji i da upravo one pozitivno utiču na ekonomski rast, kao što je to slučaj u svim razvijenim zemljama sveta.

Todorović je ukazao na to da je grad Čačak kupio zemljište i pribavio građevinsku dozvolu za proširenje kapaciteta NTP, kao i da ovaj grad ima želju da se dalje razvija, preneo je sajt Vlade Srbije.

Imaćemo oko 12.000 kvadrata novog prostora, dodao je gradonačelnik, iskazavši zahvalnost Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i ministarki Begović na spremnosti da u ovaj projekat ulažu.

Podsetimo, kako je za eKapiju nedavno izjavio v. d. direktora Naučno-tehnološkog parka Čačak Mirko, projektovanje novog objekta je kompletno završeno, a sada se radi na tome da se pronađe izvor finansiranja i da se odredi budžet koji će da finasira izgradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.