Vesti -

Turisti zanemeli kada su dobili račun: Piće, predjelo i salata kao letovanje

Strani turisti koji su posetili grčko ostrvo Mikonos, ostali su u čudu kada su u jednom restoranu za svoju porudžbinu dobili veliki račun.

Izvor: Kurir.rs/Daily Mail
Podeli
Foto: shutterstock, Nomad_Soul
Foto: shutterstock, Nomad_Soul

Jedan restoran na Mikonosu koji u svojoj ponudi nudi ostrige, dobio je više žalbi besnih turista koji tvrde da im je previše naplaćeno za hranu i piće.

Njihove priče su razne: od mladenaca koji kažu da su platili 30 evra po jednoj ostrigi, do para koji je platio skoro 800 evra za piće, predjelo i salatu i zbog toga su se osećali prevareno.

Pivo, koktel i ostrige 400 evra

Među njima su Aleks i Lindzi Brin iz Kanade koji su medeni mesec proveli na Mikonosu u maju prošle godine. Ipak, ubrzo su doživeli noćnu moru kada im je u restoranu stigao račun od skoro 400 evra za jedno pivo, koktel i desetak ostriga, piše Daily Mail.

Brinovi su tvrdili da im osoblje restorana nije dalo meni sa pićem i istaknutim cenama, a da su ih potom šokirali astronomskim računom. Takođe su optužili restoran da su ih odveli u zadnju sobu da plate, umesto da su im doneli račun za sto.

"Kad smo završili s ostrigama pokušali su da nam donesu krabe što na sreću nismo hteli", rekla je Lindzi.

Kako kaže, kad je suprug otišao do toaleta usput je video jelovnik na kojem je pisalo da jedna ostriga košta 29 evra što ih je šokiralo.

"Već smo pojeli ostrige tako da sam pomislila kako ćemo platiti račun?", rekla je ona.

Konobar se vratio sa desertima i počeo da ih stavlja na njihov sto iako su rekli da ne žele.

"Spremili smo se da pođemo, otišla sam do toaleta, a mog muža su pozvali u zadnju sobu da plati. Dali su mu račun koji je bio veći od 400 evra. Bio je šokiran. Pokazali su mu račun na ekranu kompjutera, a sve je pisalo na grčkom koji ne znamo", rekla je ona.

Kako bi što pre okončali mučnu situaciju, Aleks je na kraju platio račun. Pomislili su i da bi imali više problema ako ne plate, uvereni da umeju da iskoriste činjenicu da su gosti turisti.

"Kad sam ga videla ispred, nisam mogla da verujem. U kanadskim dolarima to je bilo više od 600 dolara. Suludo je platiti toliko večeru", rekla je ona.

Vlasnik restorana odbacuje kritike

Sa druge strane, vlasnik ovog restorana, odbacio je njihove tvrdnje kao laž.

"Nažalost svi mi koji radimo u ugostiteljstvu na meti smo raznih influensera koji umesto da žive od reklamiranja proizvoda i usluga publici, oni vrše pritisak zbog prevelikih taksi i besplatnog jela", rekao je on.

Naime, nedavno je i jedan američki par bio šokiran računom od 800 evra za dva koktela mohito, četiri krabe i salatu.

Džesika Jarnal i Adam Hagan iz Montane kažu da su mislili da kokteli koštaju oko 25 evra.

Kad su dobili račun objasnili su im da je to cena za mali koktel, a da su oni naručili drugi po ceni od po 100 evra. Iako je u jelovniku za krabu pisalo 27 evra, u stvarnosti toliko košta jedan gram krabe, što je minimum za porudžbinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.