Vesti -

Tramp uspeo? "Prikupljena milijarda"

Bivši američki predsednik Donald Tramp je objavio da su ulagači obećali milijardu dolara za njegov novi poslovni poduhvat.

Izvor: Bankar.me
Podeli
Foto: EPA-EFE/STEVE POPE
Foto: EPA-EFE/STEVE POPE

Reč je o platformi društvenih mreža, pre planiranog izlaska na berzu.

"Tramp medija i teknolodži grup" radi na pokretanju aplikacije za društvene mreže pod nazivom "Truth Social" početkom sledeće godine.

Trampu je i dalje zabranjeno otvaranje naloga na Tviteru i Fejsbuku nakon napada na američki Kapitol u januaru, odnosno jer je procenjeno da je on podstrekivao nasilne demonstrante, prenosi crnogorski portal Bankar.

"Jedna milijarda dolara šalje važnu poruku 'Big Techu' da se cenzura i politička diskriminacija moraju okončati. Kako se naš bilans širi, 'Trump Media & Technology Group' će biti u jačoj poziciji da se bori protiv tiranije 'Big Techa'", rekao je.

Tramp je najavio planove za pokretanje mreže "Truth Social" ranije ove godine, rekavši da će omogućiti razgovor "bez diskriminacije na temelju političke ideologije".

"Trump Media & Technology Group" udružila se s firmom "Digital World Acquisition" u tom poduhvatu.

U subotu su rekli da su osigurali milijardu dolara od "raznolike grupe institucionalnih ulagača" ne otkrivajući ko su. Prema izveštajima, nova kompanija društvenih medija sada je procenjena na gotovo četiri milijarde dolara.

To naglašava sposobnost bivšeg američkog predsednika da privuče snažnu finansijsku podršku uprkos kontroverzama koje se vežu za njega, prenosi Bankar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.