Vesti -

Štrajkovi zbog privatizacije javnog prevoza u Sao Paulu

Štrajkovi protiv privatizacije institucija javnog prevoza u Sao Paulu doveli su do potpune blokade dve linije metroa i mnogih železničkih linija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija, Foto: Epa-Efe/Yoan Valat
Ilustracija, Foto: Epa-Efe/Yoan Valat

Saobraćaj u pojedinim četvrtima u metrpolitanskoj oblasti u kojoj živi 20 miliona ljudi potpuno je obustavljen, prenosi AP.

Guverner države Sao Paulo Tarcizio de Freitas, koji je stupio na dužnost u januaru, nazvao je štrajk "nerazumnim" i dodao da je ranije vodio kampanju da se razmotre privatizacija, koncesija i "učešća privatnog kapitala u javnim službama kao načina za privlačenje investicija”.

On je istakao da je privatizacija ''pobednička pozicija'' na izborima i da ''ne prihvatiti taj stav znači ne prihvatiti rezultate izbora''.

AP navodi da još nije poznato koliko će trajati štrajk.

Kamila Lisaboa, Predsednica Sindikata radnika podzemne železnice Sao Paula, Kamila Lisaboa, koja se protivi privatizaciji, je poručila da bi privatizacija dovela do poskupljenja karata i lošije usluge.

Vlasti Sao Paula poručile su da treba zadržati minimalno sprovođenje usluga javnog prevoza za vreme štrajka, ali da uprkos tome taj zahtev nije ispunjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.