Vesti -

"Sankcije ruskoj nuklearnoj industriji su glupa greška"

Američki režiser, scenarista i producent Oliver Stoun ocenio je da je namera niza zemalja EU da uvedu sankcije ruskoj nuklearnoj industriji "glupa greška".

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/TIM KILDEBORG JENSEN
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/TIM KILDEBORG JENSEN

"Ovo je glupa greška. Rusi su uradili izuzetno važan posao za svet. Svi treba da budemo partneri u ovome, ne treba da vodimo rat - Kina , Rusija, SAD. Molim se za mir", rekao je Stoun tokom onlajn konferencije za novinare, povodom njegovog dokumentarnog filma o nuklearnoj energiji "Atom Time", prenose RIA Novosti.

On je naveo i da su "Rusi uradili mnogo dobrih stvari".

"Oni grade nuklearne elektrane u drugim zemljama, u arapskim zemljama, u Turskoj i veoma su dobri inženjeri. Dvesta hiljada ljudi radi za Rosatom. Oni ovome pristupaju veoma ozbiljno", dodao je Stoun.

Ranije je Poljska zahtevala uvođenje sankcija protiv ruske nuklearne industrije, ali je sredinom maja visokorangirani evropski izvor rekao novinarima u Briselu da se u okviru nove 11. runde sankcija EU protiv Rusije, ne razgovara o ograničenjima nuklearnog sektora.

Prema njegovim rečima, zemlje EU samostalno pokušavaju da smanje zavisnost od ruske energije, uključujući nuklearnu, podseća ruska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.