Vesti -

SAD, Britanija i Kanada proširile sankcije Rusiji: Na listi oko 700 proizvoda

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Kanada uvele su nove sankcije protiv Rusije.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Primakov
Ilustracija: Depositphotos/Primakov

Novi američki sankcioni paket protiv Rusije obuhvata na desetine fizičkih i pravnih lica, navodi se u dokumentu koji je objavilo Ministarstvo finansija SAD, prenosi Sputnjik.

Amerika je uvela sankcije, između ostalog i, Savetu federacije Rusije i poslanicima Državne dume Rusije protiv kojih ranije nisu bila uvedena ograničenja.

Na "crnoj listi“ su Naučno-tehnički centar za elektronsko ratovanje, preduzeća "Modul“, "Novostrim“, Radioavionika“, "Svetlogorskhimvolokno“, kao i druge kompanije i lica povezana sa njima. Sankcije su uvedene i predsednici Centralne banke Rusije Elvire Nabiuline.

"Stejt department takođe preduzima mere za uvođenje viznih ograničenja protiv 910 lica, uključujući predstavnike vojnih okruga Rusije i Belorusije“, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.

Vašington je uveo sankcije i protiv članova porodica ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrija Medvedeva, premijera Mihaila Mišustina i gubernatora Sankt Peterburga Aleksandra Beglova.

Nove antiruske sankcije pogađaju i kompanije sa sedištem u Rusiji, Kini, Jermeniji i Belorusiji.

Takođe se navodi da je američka administracija spremna da uvede sankcije protiv stranih državljana i pravnih lica zbog podrške referenduma na teritorijama koje nisu pod kontrolom Kijeva.

Velika Britanija je takođe na prošireni sankcioni spisak uvrstila Nabiulinu, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu britanske Vlade.

Na proširenom sankcionom spisku Kanade nalazi se 43 ljudi. Na listi su članovi porodica ruskih političara i preduzetnika.

Sankcije Kanade usmerene su, između ostalog, i protiv članova porodice portparola Kremlja Dmitrija Peskova.

Agencija "Rojters“ saopštila je kasnije da Velika Britanija uvodi zabranu izvoza u Rusiju oko 700 proizvoda koji su važni za rusku ekonomiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.