Vesti -

Poznati italijanski proizvođač proširuje proizvodnju u Americi

Italijanski proizvođač čokolade i ostalih konditorskih proizvoda Ferero planira da poveća prodaju Kinder čokolade u SAD.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: shutterstock, Ground Picture
Foto: shutterstock, Ground Picture

Proizvođač Nutele je već proširio prodaju brenda Kinder u Sjedinjenim Američkim državama na više od 500 miliona dolara u poslednjih pet godina, a planirano je proširenje posla na milijardu dolara, rekla je u intervjuu Blumbergu viši potpredsednik zadužen za brend u Severnoj Americi Ketrin Bertrak.

Kako navodi američka agencija, SAD su najveći svetski potrošač čokolade, sa potrošnjom dvostruko većom od drugorangirane Nemačke, prema istraživaču potrošača Euromonitor International.

Kako se navodi, potražnja za ovom i dalje relativno jeftinom poslasticom, ne smanjuje se čak ni u uslovima inflacije.

Ferero već prodaje svoje linije Kinder Joy, Kinder Bueno i Kinder Seasonal u SAD, a planira da izbaci Kinder Chocolate u avgustu, najavila je Bertrak.

"To će pomoći da se razvije i proširi brend koji već ostvaruje prodaju od 7 milijardi dolara širom sveta svake godine", dodala je.

Da bi podržao rast kompanije u SAD, Ferero proširuje svoje proizvodne kapacitete u Blumingtonu, u Ilinoisu, a takođe otvara novi centar za inovacije u Čikagu.

Međutim, navodi Blumberg, troškovi robe rastu, a klimatski fenomen El Ninjo predstavlja pretnju vremenskim prilikama, što bi moglo da poremeti snabdevanje šećerom i kakaom i smanji marže proizvođače čokolade.

Prema rečima Bertrak, kompanija je donela odluku da proširi poslovanje u SAD, a rastuća inflacija to neće promeniti.

"Iako je Ferero podigao cene u skladu sa konkurencijom, to se ne odnosi na sve proizvode. Kao rezultat toga, kompanija je nastavila da raste", istakla je Bertrak i dodala da kompanija rastom cena nadoknađuje određeno povećanje troškova, ali ne sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.