Vesti -

Poljska hoće zabranu: Na meti ruski i beloruski poljoprivredni proizvodi

Poljska traži sankcije Evropske unije za ruske i beloruske poljoprivredne proizvode.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI
EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI

Poljska, koja želi da izađe u susret poljoprivrednicima koji protestuju, planira da zatraži od Evropske unije da uvede sankcije ruskim i beloruskim poljoprivrednim proizvodima, rekao je danas premijer te zemlje Donald Tusk tokom posete litvanskom Vilnjusu.

Kao i veći deo Evrope, Poljska je zahvaćena protestima u poslednje vreme, jer poljoprivrednici protestuju protiv zakona EU o zaštiti životne sredine i, kako kažu, protiv nelojalne konkurencije iz Ukrajine, jer je evropski blok ukinuo carine na uvoz 2022. godine, preneo je Rojters.

Prošle nedelje Tusk je rekao da su poremećaji u snabdevanju na tržištu takođe izazvani poljoprivrednim proizvodima iz Rusije i Belorusije i nije odbacio mogućnost uvođenja zabrane uvoza.

"Danas ću se obratiti predsedniku parlamenta (Litvanije) sa predlogom o rezoluciji kojom se poziva Evropska komisija da uvede sankcije na prehrambene proizvode iz Rusije i Belorusije", rekao je Tusk tokom zajedničke konferencije za novinare sa premijerkom Litvanije Ingridom Simonite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.