Vesti -

Omikron odleteo u nebeske visine: Nije virus, ali pravi "ludilo" na tržištu

Pomalo opskurna kriptovaluta pod nazivom omikron (OMIC) skočila je na istorijski rekord u trenutku kad čitav svet strepi od istoimene nove varijante kovida 19.

Izvor: tportal.hr
Podeli
Ilustracija: Feylite/Shutterstock
Ilustracija: Feylite/Shutterstock

Pročitajte još:

Ko je najveći dobitnik kineske zabrane?

Kriptovalutna prestonica sveta: "Pod vulkanom niče potpuno novi grad - Bitkoin Siti"

Ovaj projekat počeo je sa radom početkom novembra kao jedan od elemenata OlympusDAO DeFi protokola, ali osim imena nema nikakvu drugu vezu sa virusom.

Omikronov OMIC token dosegao je najviši maksimum od 689 dolara tokom azijske trgovačke sesije u ponedeljak ujutru. Nakon toga ja uzletela još 200 odsto u danu i neverovatnih 945 odsto od subote kada se trgovala na nivou od oko 65 dolara, prenosi T portal.

Token nosi isto ime kao i nova varijanta kovida 19 koja je prvi put otkrivena u Južnoafričkoj Republici u utorak. Svetska zdravstvena organizacija nazvala je soj B.1.1.529.

Kritičar kriptovaluta sa Tvitera, "Mister Vejl" (Mr. Whale), komentarisao je da je ogroman skok cene omikrona znak da je tržište u "džinovskom balonu". U prevodu – ulaže se bez preterane veze sa stvarnim fundamentima. A to se obično završava loše.

Omikron je nedavno predstavljen kao decentralizovani protokol rezervne valute koji radi na itirijum sloju-2 mreže Arbitrum. Njegov izvorni OMIC token podržan je sa nekoliko konkurentskih oblika kripto imovine uključujući USD koin (USDC) te tokene koji osiguravaju likvidnost.

Njime se može trgovati samo na decentralizovanoj berzi Suši svop (SushiSwap), gde je promet za OMIC/USDC par u poslednja 24 sata iznosio 454.000 dolara, prema podacima Koin geko-a (CoinGecko). Veb stranica za analizu tokena nema više detalja o OMIC-u ili njegovoj tržišnoj kapitalizaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.