Vesti -

Lidl uvodi semafore u trgovinama

Promotivna roba u trgovinskom lancu Lidl vrlo je popularna, što ume da stvori probleme.

Izvor: Investitor
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/NaruFoto
Ilustracija: Shutterstock/NaruFoto

Naime, nije neobično da kupci pohrle u prodavnicu i nađu se pred praznim policama, koje su "opustošili" ranoranioci.

Takozvani sistem semafora koje je Lidl postavio u svojim objektima u Nemačkoj sada bi trebalo da pomogne kupcima u potrazi.

Sistem semafora trebalo bi da pomogne kupcima da uštede vreme i dugu potragu za određenim artiklom od jednog do drugog maloprodajnog objekta.

Lidl u Nemačkoj, kako piše N1 a prenosi Investitor, već prikazuje zalihe svojih neprehrambenih promotivnih artikala u realnom vremenu u korisničkoj aplikaciji i na početnoj stranici. Nemački mediji pišu da će se taj sistem proširiti na druga područja, a moguće i na druga tržišta.

Na primer, crveni, žuti ili zeleni displej trebalo bi da radi i na uređajima zaposlenih u Lidlu, kako bi mogli da provere zalihe u susednim prodavnicama.

U sistemu semafora crveno označava "rasprodato", žuto "skoro rasprodato", a zeleno "dostupno". Taj sistem će se u budućnosti koristiti i u samom diskontu. I detalji poput boje ili veličine proizvoda takođe bi trebalo da budu uključeni u sistem.

"To je revolucija za diskonte", objašnjava u reportaži "LZ" menadžer Lidla Tim Šreder.

Ova "revolucija" moguća je jer Lidlova kasa beleži dodatne informacije o prodatim artiklima, pa je može videti ne samo da li je određena majica još dostupna u prodavnici, već i u kojoj se boji ili veličini može kupiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.