Vesti -

Još jedan uzlet: Novi najviši nivo u devet meseci

Bitkoin je pre dva dana dostigao nov devetomesečni najviši nivo jer su događaji u rastućoj bankovnoj krizi Sjedinjenih Država podstakli kripto tržišta.

Izvor: SEEbiz
Podeli
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Bitkoin se vraća? Na najvišem nivou od juna

Podaci Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazuju da je BTC/USD dosegao 27.025 USD na Bitstampu pre konsolidacije, prenosi seebiz.

U vreme pisanja, par je zaokružio 26.500 dolara uz stalnu volatilnost nakon otvaranja Vol strita.

Katalizator za novi rast došao je u obliku podataka o bilanci Federalnih rezervi preko noći, što pokazuje da je gotovo 300 milijardi dolara ubrizgano u ekonomiju kao deo odgovora na bankarsku krizu.

Događaj je efikasno poništio mesece uklanjanja likvidnosti pod Fedovim kvantitativnim stezanjem (QT), a komentatori su brzo nazvali ponovnim pokretanjem suprotnog fenomena — kvantitativnog popuštanja (QE).

"Reći će vam da nije QE, ali brojke ne lažu. Otprilike polovina smanjenja od godine kvantitativnog pooštravanja izbrisana je u nedelju dana", komenatrisao je trgovac, analitičar i voditelj podkasta Skot Melker, poznat kao "Vuk sa svih ulica".

Bitkoin je tako sledio snažan učinak američkih deonica dan ranije.

Za tržišne komentatore, postojalo je uverenje da bi se uzlazni trend mogao nastaviti uprkos tome što su deonice proizvele bočno delovanje tog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.