Vesti -

Amerikanci ostavili više para u kazinima nego ikada

Komercijalna kazina u SAD zaradila su 66,5 milijardi $ u 2023, što je najbolja godina u toj industriji ikada, objavila je nacionalna trgovinska asocijacija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Nejron Photo
Ilustracija: Shutterstock/Nejron Photo

Američko udruženje za igre na sreću saopštilo je da je ukupan iznos bio 10 odsto veći nego 2022, koja je takođe bila rekordna godina, preneo je AP.

Kada budu objavljeni podaci o prihodima od kazina u vlasništvu plemena kasnije ove godine, očekuje se da će ukupna dobit od kocke u 2023. doneti blizu 110 milijardi dolara američkim kazinima, navodi AP.

"Od tradicionalnog kazina do onlajn kockanja, potražnja odraslih Amerikanaca za ovakvim igrama bila je veća nego ikada", rekao je predsednik udruženja Bil Miler. On je istakao da je početkom prošle godine, inflacija bila visoka, ali kako je vreme odmicalo, "počela je da se smanjuje, a potrošači su krenuli da troše" i rezultat je rekordna godina za industriju igara na sreću.

AP navodi da su slot mašine donele 35,51 milijardu dolara u 2023. godini, što je povećanje od 3,8 odsto u odnosu na 2022, dok su stone igre zaradile 10,31 milijardu dolara i donele povećanje od 3,5 odsto. Sportsko klađenje je ostvarilo prihod od 10,92 milijarde dolara, što je porast od 44,5 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.