Usudili se da oponašaju popularne "kroksice"?

Proizvođač obuće Kroks (Crocs) optužuje Volmart (Walmart), Hobi lobi (Hobby Lobby) i druge kompanije za pravljenje imitacija njihovih kultnih klompi.

Izvor: Klix
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovaj proizvođač je prošle nedelje na nekoliko američkih okružnih sudova podneo četiri tužbe za kršenje zaštitnog znaka protiv dvadesetak kompanija za koje tvrdi da krše njegove zaštitne znakove i druge elemente intelektualnog vlasništva.

U jednoj od parnica, pred američkim Okružnim sudom u Koloradu protiv Volmarta, Hobi lobija i proizvođača obuće i torbica Lefler randal (Loeffler Randall), Kroks navodi da Volmart prodaje obuću jeftinije, pod različitim nazivima, kao što su "Time and Tru" i "George".

Iz Kroksa su naveli da su Hobi lobijeve ženske klompe od bele pene od 12 dolara i crne gumene klompe firme Lefler randal imitacije njihovih proizvoda.

Volmart, Hobi lobi i Lefler randal nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar na ove optužbe, piše CNN, prenosi Kliks.

Ostale bi jeftina radna obuća - da nije bilo muzike

Iz Kroksa su kazali kako ovakve imitacije proizvoda mogu izazvati zabunu ili grešku i obmanuti kupce.

Kroksovim se klompama nekada rugalo, ali poslednjih godina postaju veoma popularne, a za neke potrošače koji traže udobnost to je idealna "pandemijska" obuća.

Tako je ova kompanija zabeležila svoju najbolju prodajnu godinu 2020. godine, kada su dogovorili i saradnju s poznatim ličnostima i brendovima, čemu generacija Z i milenijalci ne mogu odoleti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 97 idi na stranu