Vesti -

Ronaldo jednim potezom oborio vrednost globalnog brenda za četiri milijarde evra VIDEO

Budimpešta -- Tržišna vrednost svetski poznatog proizvođača bezalkoholnih pića je pala sa 242 na 238 milijardi dolara za jedan dan.

Izvor: Vijesti
Podeli
Foto: EPA-EFE/UEFA HANDOUT
Foto: EPA-EFE/UEFA HANDOUT

Potez Kristijana Ronalda - uklanjanje dve flaše koka-kole na konferenciji za novinare tokom Evropskog prvenstva - poklopilo se sa padom cene akcija američkog giganta za čak četiri milijarde dolara, prenose Vijesti.

Naime, portugalski as bio je vidno začuđen kada je ugledao dve flaše gaziranog bezalkoholnog pića ispred sebe dok se spremao da razgovara sa medijima u ponedeljak u Budimpešti uoči meča grupe F protiv Mađarske.

Ronaldo, zagovornik zdrave ishrane, izvadio je staklene flaše iz okvira kamere i umesto njih pridržao bočicu vode dok je na portugalskom rekao:

"Voda!"

Koka-kola je dan kasnije konstatovala da je cena akcija pala 1,6 odsto na 55,22 dolara. Tržišna vrednost kompanije je pala sa 242 na 238 milijardi dolara.

Koka-kola, zvanični sponzor Euro 2020, odgovorila je izjavom da "svako ima pravo na svoju potrebu za pićem“ sa različitim "ukusima“.

Kompanija Koka-kola ima 200 brendova širom sveta, uključujući različite vrste vode. Portparol Euro 2020 rekao je da se igračima "nudi voda, uz koka-kolu, po dolasku na konferencije za štampu“.

Dodao je da bez podrške brendova poput Koka-kole „ne bismo mogli da organizujemo turnir sa takvim uspehom za igrače i navijače, niti da ulažemo u budućnost fudbala na svim nivoima“.

Partnerstvo Koka-kole i UEFA traje od 1988. godine.

Francuski vezista Pol Pogba uklonio je u utorak flašu piva hejneken koja mu je bila postavljena na konferenciji za novinare nakon pobede nad Nemačkom u Minhenu od 1:0.

Pogba, posvećeni musliman, uklonio je bocu kada je seo da razgovara sa medijima nakon što je proglašen igračem utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.