Vesti -

Najskuplji razvod ikad: Šta tu sve ima da se podeli

Bil Gejts i njegova žena Melinda objavili su da će se razvesti nakon 27 godina braka.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/VDB Photos
Foto: Shutterstock/VDB Photos

Sudski dokumenti pokazuju da nisu imali sklopljen predbračni ugovor, piše NZ herald.

Melinda Gejts (65) podnela je zahtev za razvod 3. maja, navodeći kao razlog za taj korak prekid veze.

Bračni par je vest o trazvodu saopštio onlajn, dodavši da iako će nastaviti da rade zajedno, više ne mogu da nastave kao par.

"Nakon mnogo razmišljanja i rada, doneli smo odluku da okončamo brak. Tokom proteklih 27 godina, podigli smo troje divne dece i osnovali fondaciju koja radi širom sveta kako bi ljudima omogućila da žive zdravim i produktivnom životima“, naveo je par u zajedničkoj izjavi.

"I dalje delimo uverenje u toj misiji i nastavićemo zajednički rad u fondaciji, ali više ne verujemo kako možemo napredovati zajedno kao par u ovoj fazi naših života“, dodali su.

Ovaj razvod je najskuplji na svetu, jer se procenjuje da je "težak“ oko 127 milijardi dolara.

Iako je zajednička izjava na Tviteru delovala složno, dokumenti o razvodu otkrivaju da je njihov brak "nepovratno“ izgubljen. Naime, Melinda je podnela zahtev, navodeći da je brak "nepopovratno prekinut“.

"Ovaj brak je nepovratno prekinut, Tražimo od suda da ga okonča i utvrdi da je naša bračna zajednica prekinuta na dan kada je ugovor o razdvajanju potpisan“, kaže se u sudskom dokumentu. Iz sudskih spisa jasno je da nije postojao predbračni ugovor, piše NZ herald. Prema spisima, jedini pisani ugovor u vezi s razvodom je onaj o razdvajanju. Osim toga, Melinda nije zatražila izdržavanje kao supruga.

Prema Forbsu, Bil je "težak“ neverovatnih 130,5 milijardi dolara, dok ga Selebriti net procenjuje na 146 milijardi. Bračni par Gejts bio je na četvrtom mestu liste najbogatijih na svetu, iza Džefa Bezosa, Bernara Arnoa i Ilona Maska.

Gejts je takođe i najveći privatni vlasnik zemlje u SAD, sa oko 100.000 hektara u 18 različitih država. Njih dvoje imaju nekretnine u pet država, flotu automobila među kojima je i redak primerak pošea vredan dva miliona dolara, kolekciju umetnina koja uključuje Da Vinčijev Kodeks koji je Gejts kupio na aukciji i nekoliko privatnih aviona.

Def Bezos i njegova žena Makenzi razveli su se 2019, a ona je dobila oko 38 milijardi dolara.

Inače, u čuvenom gostovanju na forumu Reddit 2017. godine Bil Gejts rekao je da će njegova deca naslediti tek po 10 miliona svako, što je manje od jedan odsto njegovog bogatstva. Tada je objasnio da veruje da bi im veće nasledstvo učinilo medveđu uslugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.