Vesti -

Dodžkoin dobio nove obožavatelje - Dalas Maverikse

Sve je izvesnije da dodžkoin (dogecoin) izlazi iz okvira šale i parodije na "ozbiljne" kriptovalute.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Jiri Hera/Shutterstock
Foto: Jiri Hera/Shutterstock

Zaboravite na ostale kriptovalute, Dogecoin je nova "vruća tema" na Tviteru

Trenutno postoji 7.800 kriptovaluta, ali koliko njih će preživeti?

Čovek koji je potrošio 10.000 bitkoina za dve pice sada ima savet za ljubitelje Tesle

Američki košarkaški klub Dalas Maveriksi Marka Kjubana trebalo bi da počne da prihvata ovu kriptovalutu kao vid plaćanja za ulaznice i robu.

Kjuban je za Dilbuk (DealBook) izjavio da su se on i njegov košarkaški tim odlučili na ovo, "jer mogu". Milijarder je dodao da "ponekad u poslu morate da radite stvari koje su zabavne".

Kako prenosi Biznis insajder, ovo nije prvi put da tim prihvata kriptovalutu kao plaćanje. U maju 2019. godine počeo je da prihvata bitkoin "kako bi ponudio globalnim obožavaocima 'Dalas Mavsa' besprekorno iskustvo za kupovinu". Poput bitkoina, i dodžkoin transakcije obavljaće se putem Bitpeja (BitPay), procesora za plaćanje kriptovalutama.

Biznismen se zainteresovao za dodžkoin, često objavljujući svoje "simpatije" putem Tvitera. Tako je nedavno tvitovao o kupovini dodžkoina kako bi, kako se navodi u tekstu, podučio svog sina o ulaganju.

Dodžkoin, koji predstavlja psa rase Shiba Inu kao svoju maskotu, stvoren je u šali 2013. godine, ali je od tada u središtu pažnje javnosti dobrim delom zahvaljujući i poznatim ličnostima, poput Ilona Maska i Snup Doga. Mask je u februaru katapultirao cenu kriptovalute za 25% samo jednim tvitom.

Dodžkoin je takođe dobio podsticaj kada je kompanija za bitkoin bankomate Koinflip (CoinFlip) objavila na Tviteru da ljubitelji dodžkoina sada mogu da kupe tu kriptovalutu gotovinom na bilo kojoj od 1.800 lokacija širom Amerike.

Uprkos volatilnosti kriptovalute, dodžkoin je u stalnom usponu tokom poslednjih meseci. Do danas je porastao za 825,24 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.