Vesti -

Još jedna potvrda snage bitkoina? Goldman Saks će ponovo trgovati kriptovalutama

Goldman Saks će uskoro ponovo uspostaviti trgovinski biro namenjen kriptovalutama, prenosi Rojters.

Izvor: Startit
Podeli
Foto: Depositphotos, VadimVasenin
Foto: Depositphotos, VadimVasenin

Kompanija je pokrenula takav biro još 2018. godine, ali je ovo otvaranje nastupilo u trenutku kada je vrednost bitkoina opala za 70 odsto, što je smanjilo interesovanje za trgovinu.

Međutim, od tada se poboljšala i infrastruktura i popularnost kriptovaluta poput bitkoina, koji je skoro postigao rekordnu vrednost. Procenjuje se da je i institucionalno interesovanje za kriptovalute tokom prošle godine poraslo za 470 odsto.

Brojne kompanije, poput Skvera, Tesle, ili Mikro stratedžija, u skorije vreme počele su da kupuju zalihe popularne kriptovalute u iznosima koji se mere stotinama miliona ili milijardama, što ukazuje na potencijal za trgovanje kriptovalutama na duže staze.

Pročitajte još:

"Buva ili vaška - Tesla ili bitkoin"

Stiže bitkoin od milion dolara; "Misle da je kasno za kupovinu - ne računaju najnovije brojke"

Razbijanje iluzija: "10 razloga zašto neću kupiti bitkoin"

Novi biro biće deo odseka za globalno tržište ove američke banke, što je prošle godine bio najveći i najprofitabilniji odsek, i najverovatnije će se baviti kupovinom i prodajom u ime klijenata, ali neće samostalno upravljati tim sredstvima, preneo je Startit.

Imajući u vidu poslovični oprez velikih institucija i investitora prema novim kompanijama i idejama, potez Goldman Sachs-a još jedan je od pokazatelja da porast vrednosti bitkoina izgleda nije kratkog daha.

B92.net je nedavno istraživao - da li je kasno uskočiti u "bitkoin voz", o čemu možete čitati u posebnom tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.