Amerikanci hvale Ruse: "Novo smrtonosno oružje" VIDEO

Višecevni raketni sistem TOS-2 "Tosočka" lako može uništiti bilo koji neprijateljski tenk, navodi američki časopis Nešnal interest.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Taj časopis je sistem nazvao "strašnim novim ruskim oružjem".

"Iako su mnoge države, uključujući Sjedinjene Američke Države, prestale da koriste raketne sisteme, Moskva je udvostručila napore da upotrebi ove sisteme na savremenom bojnom polju. Umesto sistema koje je koristila pešadija tokom oba svetska rata, Rusija je napravila TOS-1A 'Solncepek', višestruku raketnu platformu postavljenu na šasiju tenka T-72 za lansiranje termobaričnih projektila", piše američki časopis.

Za razliku od svojih prethodnika, TOS-2 je baziran na šasiji točkova veoma prohodnog kamiona "Ural".

"To mu daje izgled čuvenog raketnog sistema sa više lansiranih BM-13, koji je napravljen tokom Drugog svetskog rata pod imenom 'Kaćuša' ", navodi se u tekstu.

Višecevni raketni sistem TOS-2 je moderno oružje sa povećanim dometom gađanja, automatizovanim sistemima za lansiranje i kontrolu vatre, piše Sputnik.

Vojska je pokazala borbenu snagu raketnih sistema na vežbama "Kavkaz 2020". Termobarične rakete lako su pogađale ciljeve koji su simulirali oklopna vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 125 idi na stranu