Vesti -

Britiš ervejz prodaje šampanjac i papuče iz prve klase da bi nadoknadio gubitke

Britanska avio-kompanija Britiš ervejz koja je, poput ostalih, u velikom minusu zbog posledica pandemije koronavirusa, juče je najavila internet prodaju.

Izvor: index.hr
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, HayDmitriy
Ilustracija: Depositphotos, HayDmitriy

Na njoj će se naći luksuzni pribor za jelo i posuđe, papuče, kozmetički pribor, kolica i ostali predmeti iz letelica, nastojeći bar tako da zadrži svoje klijente u vreme kada putuje vrlo malo ljudi.

Među ponuđenim predmetima na internet stranici kompanije nude se čaše za šampanjac, posuđe i pribor koji se koristi u prvoj klasi, papuče i pokrivači koji će, kako stoji u saopštenji avio-prevoznika, kupcima "omogućiti da se prisete čarobnog iskustva letenja i u vlastitom domu", piše hrvatski Indeks (Index).

Kolekcionari mogu kupiti i predmete koji se koriste u Boingu 747, poput kolica. Nastojeći nadoknaditi gubitke i popraviti finansijsko stanje na koje je žestoko uticala pandemija koronavirusa, avio-kompanija je još početkom godine prodala umetnička dela vredna milione funti.

U saopštenju stoji i da se kupcima pruža prilika da kupovinom predmeta iz sada prizemljene flote džambo mlaznjaka Boing 747 na internet prodaji nabave "deo istorije" kompanije.

Vazduhoplovna grupa IAG, vlasnica Britiš ervejza i španske Iberije, od početka godine zabeležila je 5.6 milijardi evra gubitka, uključujući dodatnih 1.76 milijardi evra gubitka u trećem tromesečju. Da bi prevladao krizu, IAG je sproveo veliko restrukturiranje, ukinuvši pritom 13.000 radnih mesta u Britiš ervejzu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.