Spekulacije na Vol stritu: Najbogatiji čovek na svetu bacio oko na CNN?

Pažnju najbogatijeg čoveka na svetu Džefa Bezosa navodno je privukao CNN i to usred najave da bi njegov vlasnik AT&T mogao da ga proda zbog duga.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA, ALESSANDRO DI MARCO
Foto: EPA, ALESSANDRO DI MARCO

Bezos, koji je šef Amazona i vlasnik Vašington posta, predmet je "prilično vrućih i teških" spekulacija i "neobuzdanog" brbljanja sa Volstrita, navodi britanski Dejli mejl.

Ovaj 56-godišnjakkoji poseduje imetak od 193 milijarde dolara trebalo bi da izdvoji oko 10 milijardi dolara za pomenutu medijsku kompaniju, ali najviši predstavnici Republikanske stranke već su se izjasnili da su protiv bilo kakve kupovine te vrste. Konzervativni političari zabrinuti su zbog rastućeg uticaja Silicijumske doline u Vašingtonu, dodaje se u tekstu britanskog portala.

AT&T opterećen je dugom od 30 milijardi dolara, a njegove akcije su ove godine pale za više od 31 odsto. CNN je imovina koja bi mogla da se otpiše u teškim mesecima koji su pred nama, naveli su analitičari za Foks biznis.

S druge strane, Amazonova dobit je eksplodirala otkako je nastupila pandemija - cena njegovih akcija porasla je za 50 odsto od marta, pošto su ljudi bili primorani da kupuju putem interneta.

Osim što pokušava da se izvuče iz dugova, za AT&T se takođe smatra da preispituje proizvodnju sadržaja u svojim medijskim mrežama i da želi da se distancira od bilo čega "kontroverznog".

Podsetimo, Vašington post, koji je nekada bio u vlasništvu kompanije Neš holdings, dospeo je u ruke Bezosu 2013. godine kada ga je kupio za 250 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 129 idi na stranu