Kanadski Bombardije otpušta 2.500 radnika

Ontario -- Kanadska kompanija Bombardije se suočava sa velikim padom prihoda i prinuđena je i da otpusti 2.500 radnika zbog krize uslovljene koronavirusom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, Gorodenkoff
Foto: Depositphotos, Gorodenkoff

Bombardije ova otpuštanja opravdava padom tražnje za poslovnim avionima, jer je vazduhoplovni sektor od marta gotovo mrtav, sto je posledica izazvana pandemijom.

"S očekivanim padom isporuka poslovnih aviona u industriji od oko 30odsto tokom 12 meseci zbog pandemije, Bombardije mora prilagoditi svoje aktivnosti i radnu snagu kompanije. Većina ovih smanjenja uticaće na proizvodne aktivnosti u Kanadi i postepeno će se sprovoditi tokom 2020. godine", rečeno je iz kompanije.

U izjavi za Radio-Kanadu kompanija je saopštila da će 1.500 radnika biti otpušteno u Kvebeku i 400 u Ontariju, a ostatak otpuštanja je planiran u međunarodnim objektima kompanije.

Bombardije je u martu obustavio sve operacije u nastojanju da zaštiti zaposlene od širenja novog koronavirusa. Kompanija je postupno nastavila sa radom prošlog meseca , ali je već u prvom kvartalu zabeležila gubitak od 200 miliona američkih dolara.

Bombardije je bio u problemima mnogo pre početka pandemije. Prema proceni iz septembra 2019. godine, kompanija je bila suočena sa skoro 10 milijardi američkih dolara duga. Inače, Bombardije zapošljava oko 60.000 ljudi širom sveta.

strana 1 od 175 idi na stranu