Nemački proizvođač sportske opreme se oporavlja: Brži rast prodaje od očekivanog

Peking -- Nemački proizvođač sportske opreme Adidas saopštio je da je u Kini zabeležio brži rast prodaje od očekivanog nakon karantina uvedenog zbog koronavirusa.

Izvor: SEEbiz
Podeli
Foto: Depositphotos, ryzhov
Foto: Depositphotos, ryzhov

Sa druge strane, ponovno otvaranje poslovnica u Evropi i Severnoj i Južnoj Americi odvijaće se postupno.

Adidas je ostao pri prognozama koje je dao u aprilu, a po kojima se očekuje pad prodaje u drugom kvartalu od najmanje 40 odsto, kao i pad operativnog profita za više od 100 miliona evra.

I dok je promet u Adidasovim prodavnicama u Kini, Hong Kongu, Makau i Tajvanu ostao ispod nivoa iz maja prošle godine, iz ove kompanije saopštili su da je to i više nego nadoknađeno povećanom potrošnjom kupaca i porastom prodaje putem interneta, što je dovelo i do ukupnog povećanja prihoda.

Adidas je saopštio da sada očekuje da će prodaja u drugom kvartalu u Kini biti na približno istom nivou kao prošle godine.

Pre pandemije koronavirusa, područje Kine bilo je najprofitabilniji region Adidasa, kao i njegovo najbrže rastuće tržište, koje je prošle godine zabeležilo 15-postotni rast prodaje, piše portal Seebiz.

Ova nemačka kompanija saopštila je i da se u Evropi otvorilo oko tri četvrtine prodavnica, kao i da većina njih ima skraćeno radno vreme. U Rusiji je otvorena otprilike polovina ukupnog broja prodavnica, dok u Severnoj i Južnoj Americi radi manje od pola Adidasovih radnji.

strana 1 od 175 idi na stranu