Poslovna ideja: Ako žele da prespavaju u hotelu za jedan dolar, moraju da ispune jedan uslov

Fukuoka -- Japanac Tetsuya Inoue došao je na neobičnu ideju kako da popravi poslovanje hotela, koga je nasledio od bake.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: kalinovsky_Depositphotos_45666935
Foto: kalinovsky_Depositphotos_45666935

Ugostiteljski objekat nalazi se u gradu Fukuoka.

Dvadesetsedmogodišnji Inoue je došao do ideje da iskoristi internet kako bi došao do novih klijenata, ali i nove vrste prihoda.

Sada gosti Asahi Ryokan hotela plaćaju prenoćište samo jedan dolar, ali pod jednim uslovom – da kompletan boravak u sobi ovog hotela bude snimljen i objavljen na internetu.

Na ovaj način, Inoue je privukao pažnju, a ljudi željni nečeg novog odmah su prihvatili igru.

Ipak postoje ograničenja u načinu rada live streaminga. Inoue je objasnio novinaru CNN Travela da se snima samo video zapis bez tona i zvuka kako bi gosti imali određenu dozu privatnosti. Takođe, gosti mogu isključiti svetlo kada završe s dnevnim aktivnostima, a kamera u kupatilu nema.

"Ovo je veoma stari hotel i nalazi se na jeftinijoj strani grada i zbog toga mi je trebalo nešto novo, neka dodatna vrednost o kojoj će svi pričati. Osim toga, mladi danas ne brinu toliko o privatnosti“, kazao je Inoue.

Do sada je četvoro gostiju prihvatilo ovu ponudu. Iako sobe od dolar ne mogu doprineti njegovoj zaradi, on se nada da će njegov YouTube kanal koji se zove One Dollar Hotel, a koji je do sada prešao hiljadu pretplatnika, uskoro skupiti 4.000 sati pregleda, pa će na njemu moći da postavlja oglase.

Takođe, na zidovima hotela postoje znakovi koji podsećaju goste da se snimaju kako bi bili što interesantniji gostima.

Osim prilike da hiljade stranaca gledaju boravak u Fukuoki, CNN je stavio Fukuoku kao jednu od obaveznih destinacija koju bi trebalo posetiti. Ovaj lep primorski grad poznat je po svojoj neverovatno ukusnoj hrani. Svakog dana ovde se može pojesti domaća, sveže ulovljena riba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu