Vesti -

Univerzal koristi Alibabinu tehnologiju da bi pobedio Dizni u Kini

Peking -- Studio Univerzal se udružio s Alibabom, što bi mogao biti veliki podsticaj naporima kompanije za zabavu da namami kineske kupce u svoj tematski park u Pekingu.

Izvor: CNN
Podeli
Foto: Epa, Mast Irham
Foto: Epa, Mast Irham

Kompanije su najavile da će Univerzal Peking biti uključen u Alibabin (BABA) širok paket digitalnih aplikacija i usluga.

Posetioci tematskog parka u Pekingu, koji će biti otvoren 2021. godine, moći će da koriste Alipayevu tehnologiju prepoznavanja lica za ulazak, plaćanje obroka i robe i iznajmljivanje ormarića u parku.

Alibaba je povezao aplikacije Alipay i WeChat Pay, koje su najpopularnije kineske aplikacije za mobilno plaćanje.

Posetioci parka će moći i da koriste Alibabinu platformu za isporuku hrane Koubei, da bi dobili preporuke za hranu i piće, naručili obrok u parku i time izbegli čekanje u redu.

"Povezanost sa Alibabom učiniće da kupci uživaju u Universal Pekingu zabavno i lako, čime će tematski park doživeti novi nivo", kazao je Brajan Roberts, predsednik i izvršni direktor Univerzalove matične kompanije Komkast, prenosi CNN.

On omogućava i jednostavan pristup više od 600 miliona aktivnih korisnika mesečno na različitim aplikacijama i mrežnim platformama Alibabe.

Dizni je 2016. godine otvorio svoje letovalište u Šangaju, vredno 5,5 milijardi američkih dolara, uz mnogo fanfara, uključujući govore najviših kineskih zvaničnika.

Ali megatematski park borio se sa kineskim potrošačima kojima su ti troškovi previsoki pa je, kako se izveštava, bilo nekoliko pritužbi na politiku cene karata i hrane i pića.

U izveštaju o zaradi u drugom tromesečju, Dizni je rekao da je odmaralište u Šangaju manje posećeno u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Kineski milijarder Vang Đianlin želeo je da bude bolji od Diznija u Kini paveći svoje tematske parkove. Ali Vangova firma Vanda odustala je od svog kontrolnog udela u parkovima nakon što je kompanija bila pod pritiskom da obuzda investicije i odliv kapitala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.