Vesti -

Propala milijarda evra: Mercedes napravio groblje automobila od novih vozila VIDEO

Ahlhorn -- Nemačku javnost zaintrigirala je fotografija na kojoj su 9.000 novih mercedesa parkiranih na 2,5 kilometara dugoj avionskoj pisti Ahlhorn vojnog aerodroma.

Izvor: 6yka.com
Podeli
Foto: Epa, Focke Strangmann
Foto: Epa, Focke Strangmann

Kako javlja radio Bremen, reč je o 9.000 automobila ukupne vrednosti od gotovo milijardu evra koje je Mercedes bio prisiljen da ostavi na ovaj lokaciji.

Razlog još nije potpuno jasan, ali novinari radija Bremen otkrili su kako je reč o vozilima proizvedenim u američkoj fabrici u Tuskalosi u Alabami koji u proizvodnji nisu zadovoljili standarde Mercedesa.

Šleperi već mesecima dovoze ogromne količine novih vozila na bivši vojni aerodrom, a površina na kojoj se nalaze je veoma dobro zaštićena i pokrivena je video nadzorom, a svuda okolo se nalaze i ogromni solarni paneli.

Istraživanje koje su sproveli novinari Radio Bremena otkriva da su problemi sa kontrolom kvaliteta u američkoj fabrici u Alabami uslovili, odnosno prinudili Daimler na visoke troškove transporta i ostale logistike kako bi oko 9.000 tamo proizvedenih vozila bilo dopremljeno do Evrope, odnosno Nemačke gde bi trebalo da budu dorađena.

Prema izveštaju koji je u javnost pustio Automobilvohe, čak 40.000 novih Mercedesovih vozila ne mogu biti isporučena zbog problema sa sedištima i branicima.

Na ovom "groblju automobila" najviše ima SUV modela GLE i GLS, kupe vozila C i E klase. Mogu se videti i primerci sa CLS oznakama, a posebno interesantno je prisustvo vozila koja se već duže vreme ne proizvode, kao što su vozila ML i R klase.

Neki od medija su kontaktirali Mercedes za obrazloženje, a oni su rekli kako je reč o normalnim procesima u proizvodnji, i da su takve logističke zone sasvim normalna stvar privremenog skladištenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.