Hrana koju ćete jesti s radošću, i bez kajanja: Organsko i povoljno!

Aromatično, ukusno, raznovrsno – da li već sada možete da naslutite o kojoj hrani je reč? Naravno, o organskoj! Kod ove vrste hrane već po ukusu može se prepoznati da se prilikom njenog uzgoja posebno vodilo računa o čoveku, kao i o životnoj sredini. Potreba da znamo šta zapravo jedemo u poslednje vreme je sve izraženija i osnovanija, zato imperativ postaje pitanje kako i gde povoljno pronaći organske namirnice.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Usled užurbanog načina života, kada ne stižemo baš svaki obrok da pripremimo sami, a namirnice da nabavimo od bake sa sela, imperativ postaje dostupnost, garancija kvaliteta i porekla onoga što jedemo. Zato je organska hrana pravi izbor za one koji vode računa o zdravijoj ishrani i žele da obogate svoj meni. Ali zašto je ona tako posebna i po čemu se razlikuje od konvencionalne?

Osnovna razlika je u tome što se u organskoj proizvodnji teži minimalnoj upotrebi veštačkih materija, što je veoma važno za ljudski organizam, a pored toga u, poređenju s konvencionalnim metodama poljoprivrede, organska poljoprivreda manje narušava životnu sredinu jer, između ostalog, daje važan doprinos zaštiti voda i povoljnija je za klimu.

Sada će mnogi pomisliti, sve je to lepo, ali takva hrana je skupa. Međutim, ako ih tražite na pravom mestu na našem tržištu, namirnice organskog porekla mogu se pronaći po vrlo povoljnim cenama, i to u dm drogerijama: dmBio dugotrajno alpsko organsko mleko 1,5% 1 l za samo 159 dinara, dmBio špagete 500 g za 169 dinara, dmBio ekstra devičansko maslinovo ulje 750 ml za samo 799 dinara, dmBio kašasti sok od povrća – paradajza, pasterizovan 690 g za 169 dinara, dmBio kocka za supu bez kvasca 66 g 119 dinara, dmBio kokosovo ulje 300 ml za 399 dinarai još nekoliko stotina organskih proizvoda po super cenama. Zvuči neverovatno ali je istinito, pogledajte ovde i uverite se i sami da organsko može biti i zaista povoljno.

Ukoliko želite samo najkvalitetnije sastojke za svaki obrok i užinu, ili pak želite gotova jela, u dm-u možete pronaći ukusne organske namirnice zahvaljujući kojima ćete negovati uravnoteženu ishranu. Takođe, postoje i različite opcije za vegane i vegetarijance, za one koji imaju alergiju na gluten, kao i one koji ne koriste industrijske šećere.

Ovaj raznovrsni kutak u dm-u broji oko 500 proizvoda organskog porekla, od kojih je 350 deo privatne robne marke dmBio, s najširom ponudom organske hrane u Srbiji proizvedene na održiv način. Lako ćete je uočiti u svakoj dm drogeriji, pronaći u dm online prodavnici i na aplikaciji Moj dm. Zato požurite, odaberite vaše favorite koji će vas sigurno inspirisati za pripremu kreativnih jela – pružite sebi kvalitetnu ishranu u svakom trenutku, bez kompromisa!