Prirodni tretmani i rešenja za simptome erektilne disfunkcije

Erektilna disfunkcija je uobičajen problem seksualnog zdravlja među muškarcima. Toje nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije dovoljne za zadovoljavajući seksualni učinak.

Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Erektilna disfunkcija može imati niz uzroka, od fizičkih stanja do psiholoških problema, i može imati značajan uticaj na odnose i opšte blagostanje.

Važno je razumeti uzroke erektilne disfunkcije kako biste odredili najbolje dostupne opcije lečenja.

Koji su uobičajeni simptomi erektivne disfunkcije?

Erektilna disfunkcija je uobičajeno stanje koje pogađa milione muškaraca širom sveta. Na sreću, postoje određeni znaci i simptomi koji vam mogu pomoći da identifikujete da li imate erektivnu disfunkciju.

Karakteriše ga nesposobnost muškarca da postigne ili održi erekciju tokom seksualne aktivnosti. Uobičajeni simptomi erektilne disfunkcije uključuju poteškoće u postizanju ili održavanju erekcije, smanjen libido i smanjeni osećaj tokom seksualne aktivnosti.

Takođe je utvrđena veza između erektilne disfunkcije i simptoma bolova u leđima. Istraživanja pokazuju da muškarci sa bolom u donjem delu leđa imaju veću verovatnoću da dožive probleme sa erektilnom disfunkcijom.

Ovo bi moglo biti zbog činjenice da bol u donjem delu leđa može uticati na funkciju nerava i protok krvi, a oba su neophodna za postizanje erekcije. Pored toga, neki lekovi koji se koriste za lečenje bolova u leđima takođe mogu dovesti do impotencije kao nuspojave.

Rana dijagnoza i lečenje mogu pomoći u poboljšanju opšteg zdravlja i smanjenju rizika od ozbiljnijih komplikacija u budućnosti.

Životne promene i ishrana

Sledeće promene u vašem načinu života i ishrani mogu pomoći da se poboljša erektilna disfunkcija:

Drastično smanjite konzumaciju alkohola, posebno piva i vina.

Alkohol može uzrokovati nizak nivo testosterona koji može dovesti do impotencije.

Povećajte unos voća, povrća, integralnih žitarica i hrane bogate kalcijumom kao što su kelj, spanać, sušeni pasulj i bademi.

Suplementi pomažu u sprečavanju nedostatka kalcijuma koji je povezan sa erektivnom disfunkcijom kod muškaraca sa niskim rizikom od osteoporoze ili srčanih oboljenja.

Unošenjem ovih promena u životni stil, možete preuzeti aktivnu ulogu u poboljšanju simptoma erektivne disfunkcije i vratiti se životu kakav želite.

Postoje razni preparati koji mogu pomoći muškarcima sa problemima erektilne disfunkcije koji se mogu pronaći u raznim zdravstvenim ustanovama, biljnim apotekama kao i u sex shop-u .

Otkrivanje različitih opcija lečenja erektilne disfunkcije

Na sreću, postoji više opcija lečenja koje pomažu muškarcima da upravljaju svojom erektilnom disfunkcijom.

Postoje prirodne mešavine čaja za koje je dokazano da podržavaju zdravlje prostate.

Poznato je da je čaj zdrav napitak koji može pružiti razne prednosti. Ali da li ste znali da određene mešavine čaja mogu pomoći u održavanju zdravlja prostate?

Neke od najboljih mešavina čaja za podršku zdravlja prostate:

Čaj od đumbira:
Đumbir je koren koji se vekovima koristi za podršku funkcije probavnog, cirkulatornog i respiratornog sistema.

Neverovatne zdravstvene prednosti povezane sa đumbirom uključuju njegovu sposobnost da podrži varenje, cirkulaciju i disanje. Jedan od najboljih čajeva za svakodnevnu upotrebu je čaj od đumbira.

Iako ovaj čaj može pomoći u promociji digestivnog zdravlja, on takođe sadrži jedinjenja poput gingerola i šogaola za koja se zna da imaju lekovita svojstva koja mogu pomoći u održavanju zdrave funkcije prostate.

Čaj od cimeta:
Cimet je jedan od najčešće korišćenih začina u mnogim različitim kulturama celog sveta. Dugo se koristi kao lek za mnoge različite bolesti i probleme, uključujući dijabetes, kardiovaskularne bolesti, rak, pa čak i nivoe holesterola.

Istraživanja pokazuju da cimet sadrži moćne antioksidante koji mogu pomoći u održavanju zdrave funkcije prostate smanjujući upalu u telu.

Čaj od nane:

Zdravstvene prednosti nane su legendarne! Pepermint je jedna od najboljih biljaka za piće na dnevnoj bazi jer pomaže u poboljšanju varenja i cirkulacije, a istovremeno podstiče opuštanje.

Pored toga, čaj od nane takođe sadrži jedinjenja poput mentola koja mogu imati analgetički efekat na telo. To znači da će pomoći u ublažavanju bolova u telu.

Izvori čaja od nane su listovi i stabljike koje su kuvane na pari, u prahu ili osušene. Čaj od nane sadrži antioksidante kao što su flavonoidi koji mogu pomoći u borbi protiv starenja kože i sprečavanju bore.

To znači da ćete moći da zadržite mladalački izgled duže kako starite.

Šta su prirodni čajevi i kako mogu pomoći zdravlju prostate?

Biljni čajevi su postali sve popularniji poslednjih godina i mogu ponuditi brojne zdravstvene prednosti.

Biljni čajevi su preparati napravljeni od biljaka, cveća, kore drveća i drugih lekovitih listova raznih biljaka koje povoljno utiču na opšte zdravlja, kao i na zdravlje prostate kod problema sa erektivnom disfunkcijom.

Neke uobičajene vrste biljnih čajeva uključuju: zeleni čaj, crni čaj, čaj ​​crvenog grma, čaj od kamilice i ulja od đumbira i kurkume.

Da biste održali svoju prostatu zdravom i prirodno funkcionisali, a istovremeno promovisali vitalnost i opšte zdravlje, trebalo bi da probate da pijete čajeve.

strana 1 od 2 idi na stranu