Vredna donacija za respiratornu kovid 19 ambulantu Opšte bolnice Subotica

U trenutku maksimalne preopterećenosti zdravstvenog sistema kada je borba za svakog pacijenta opšti prioritet, respiratornoj kovid 19 ambulanti Opšte bolnice u Subotici kompanija "Monte Max" iz istog grada donirala je nedostajuću opremu u vrednosti od 250.000 dinara.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Opšta bolnica ulaže najveće napore da zbrine sve pacijente zaražene korona virusom, te je podrška putem donacija društveno odgovornih preduzeća dragocena pomoć za jačanje kapaciteta zdravstvenog sistema.

Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar je, tim povodom, izrazio zahvalnost vlasniku preduzeća "Monte Max" d.o.o, Žarku Radonjiću, i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću, koji se lično angažovao na povezivanju između Opšte bolnice i ovog zainteresovanog donatora.

"Ovom donacijom respiratorna ambulanta je dobila nova, adekvatna vrata, aspirator za male hirurške intervencije, neophodni materijal za svakodnevni rad, poput specijalizovanih maski i digitalnih toplomera, kao i drugi medicinski i nemedicinski pribor. Donirana oprema doprineće poboljšanju kvaliteta rada i zaštite radnika prijemno-trijažne respiratorne kovid 19 ambulante", istakao je dr Puškar.

On je pozvao i druge kompanije i preduzetnike koji posluju u našem gradu da doniraju Opštoj bolnici što su, kako je rekao, mnogi činili i tokom prvog talasa epidemije.

"Opremljenost zdravstvenih ustanova na svim nivoima je zadovoljavajuća ali je uvek, a pogotovo u ovako teškoj epidemiološkoj situaciji, potrebno i korisno da lokalna samouprava, privreda i građani daju dodatni doprinos jačanju kapaciteta zdravstvenog sistema", poručio je dr Slobodan Puškar.

strana 1 od 2 idi na stranu