Povodom Svetskog dana prevremeno rođenih beba Pampers donira 25.000 pelena

Godišnje se u Srbiji rodi 4.000 prevremeno rođenih beba, a povodom Svetskog dana prevremeno rođene dece koji se obeležava 17. novembra, brend Pampers i njihov partner Mercator doniraće 25,000 pelena za prevremeno rođenu decu Institutu za Neonatologiju u Srbiji, kako bi omogućili da prevremeno rođene bebe dobiju pristup pelenama koje su dizajnirane da podrže njihove jedinstvene razvojne potrebe.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Prevremeno rođene bebe spavaju čak 97% vremena. I dok je san važan za srećan i zdrav razvoj, on je još bitniji za prevremeno rođene bebe obzirom da je to osnova za njihov zdrav fizički i emocionalni razvoj. Ipak, neizbežni faktori u odeljenjima za neonatologiju - poput svetla, buke, čestog pomeranja, redovnih medicinskih intervencija i promena pelena, mogu uticati na osetljiv ciklus sna kod prevremeno rođenih beba.

Od 1. novembra do 20. decembra, za svako Pampers Premium Care ili Pampers Pants pakovanje pelena kupljeno u Idea, Roda ili Mercator radnjama, Pampers i Mercator doniraće jednu specijalizovanu pelenu za prevremeno rođenu bebu na Institutu za neonatologiju u Srbiji, u ukupnom iznosu od 25,000 pelena.

Pampers Preemie Protection pelene su specijalno dizajnirane za najmanje bebe, pružajući prilagođen kroj kako bi se uznemiravanje bebe smanjilo na minimum, kao i dizajn koji podržava neometan san čak i kod najkrhkijih beba.

Foto: Promo
Foto: Promo

Pored toga što je odgovarajuće veličine za male i prevremeno rođene bebe, Pampers Preemie Protection pelena je svuda pričvršćena, ima nežne fleksibilne ivice i postavu koja pomaže bebama na odeljenju neonatologije da ostanu suve duže vremena kako bi se izbeglo ometanje sna.

Milica Đukić, brend menadžer za Pampers je izjavila: "Više od 60 godina, Pampers je razvijao proizvode koji podržavaju srećan i zdrav razvoj beba. Odmor i komfor su od vitalnog značaja za bebe koje su prevremeno rođene i naša Preemies pelena im omogućava neometan san. Sada možemo da se postaramo da smo tu za svaku bebu, od prvog dana, uključujući i one najmanje i najnežnije. Nastavljamo da nalazimo nove načine za inovaciju naših pelena za prevremeno rođene bebe kako bismo osigurali da njihove jedinstvene potrebe ostanu ispunjene".

Pampers Preemie Protection pelene su dostupne u veličinama P1 (<2,7kg), P2 (<1,8kg) i P3 (<0,8kg).