Otkrivamo: Kako bezalkoholno pivo utiče na rezultate trčanja

Nakon dugih i iscrpljujućih trka poput maratona, mogu se javiti bol i upale mišića, a postoji i mogućnost slabljenja imunološkog sistem, što trkače čini posebno osetljivim na prehlade. Zbog toga je telu maratonca neophodan oporavak.

Podeli
Foto: Bokica/Depositphotos.com
Foto: Bokica/Depositphotos.com

Naučna istraživanja dokazala su da je pivo odlično okrepljenje posle ovako velikih napora. Međutim, nije u pitanju bilo koje pivo. Reč je o bezalkoholnoj varijanti ovog napitka, koje osim što smanjuje upale, pomaže i u prevenciji protiv prehlade.

Trkači širom Evrope su godinama unazad konzumirali bezalkoholno pivo tokom teških treninga, tvrdeći da im je to pomoglo da se oporave, ali dugo nije postojalo istraživanje koje bi podržalo ove tvrdnje. Međutim, grupa istraživača sa Tehničkog univerziteta u Minhenu sprovela je eksperiment: muškim trkačima u ranim četrdesetima koji su se pripremali za maraton predložili su da na određeni period uz treninge konzumiraju bezalkoholno pivo. Studija je pokazala da ovaj napitak sadrži mnoštvo polifenola, najmoćnijih prirodnih antioksidanasa, koji pomažu trkačima da se brže oporave nakon napornih treninga, ali i da su odlično rešenje u prevenciji protiv prehlade.

Međutim, dobro je poznato da maratonci pažljivo biraju namirnice koje će konzumirati. Baš zato, Heineken® 0.0, prvo bezalkoholno pivo kompanije HEINEKEN, napravljeno od 100 posto prirodnih sastojaka, predstavlja savršen izbor za njih. Posle višegodišnjeg pažljivog istraživanja i korišćenja najsavremenije tehnologije u proizvodnji piva, tim vrhunskih stručnjaka iz kompanije HEINEKEN pronašao je recept za bezalkoholni napitak sa 21 kalorijom na 100 ml i manje šećera u odnosu na klasično lager pivo.

Beogradski maraton je iza ćoška, a Heineken® 0.0 predstavlja savršen način da se organizam okrepi, a snaga povrati, zato pravac na treniranje. Priprema, pozor, sad!