Razvoj motornih veština kod beba: Igra dobacivanja

Kako se vaša beba približava desetom mesecu uzrasta, tako ćete vi i vaša beba imati nezaboravnu zabavu uz igru koja je idealna za taj uzrast, a to je opšte poznata - Igra dobacivanja! Jednostavno dobacivanje loptom može pomoći razvoju motornih veština, zato što se bazira na koordinaciji i jačanju mišića gornjeg dela tela.

Podeli
Foto:Thinkstockphotos
Foto:Thinkstockphotos

Šta mi je sve potrebno?

Jednostavno: Lopte. Različitih veličina, boja i materijala- bilo koja mekana ili nežno obložena lopta će poslužiti.

Kako se igramo?

Gurnite loptu ka vašoj bebi. Ohrabrite je da vam je dopaci ili gurne nazad, ukoliko je potrebno pomozite joj. Obavezno pričajte o predmetima i opisujte šta radite („Ti si mi bacio zelenu loptu“ ili „Kotrljam tufnastu loptu ka tebi“.) Kako vaše dete biva starije, kažite mu da vam gurne ili dobaci određenu loptu.

Trikovi i saveti

U ovom uzrastu, preciznost vaše bebi neće biti tačna. Još uvek vežba pokrete ruku i prstiju, tako da će u početku više lupkati i udarati po lopti.

Očekujte da ćete mu pomagati u ovom ranom procesu razvoja motornih veština i da će biti potrebno puno vežbe. Cilj je da pomognete vašoj bebi da stekne kontrolu i koordinaciju kroz bezbroj hvatanja, guranja i dobacivanja.

Kroz svo to kretanje, interakciju i istraživanje, vaše dete mora biti suvo. Kada je beba suva, ona se oseća prijatno, a kada se oseća prijatno, biće i samouverena u isto vreme! Da bismo to obezbedili, Pampers je unapredio svoje Pampers Pants pelene sa 3 sloja upijajućih kanala, koje pomažu bebama da se kreću više! Pampers Pants pelene omogućavaju bebama da budu suve 12 sati, ali sada, uključuju 3 sloja upijajućih kanala, koji obezbeđuju da bebina koža ostane suva i na mikro nivou veoma brzo zadržavaju vlagu.

Pogledajte više na https://www.youtube.com/watch?v=0UbNK09K-zU

Uči, kreći se, istražuj i ostani suv i samouveren sa novim Pampers Pants pelenama, proizvodom godine u Srbiji!

Zdravlje: PR

Tajne koje svaka devojka treba da zna

Pubertet je veoma izazovan period u životu svake devojke. U pubertetu samopouzdanje opada. Novo sprovedeno istraživanje Always- Samopouzdanje i Puberter, pokazalo je da se čak polovina devojaka oseća nesigurno zbog straha od neuspeha tokom puberteta.

PR sreda 4.07. 13:47

Sigurno dete, sigurna vožnja

Briga o vašoj bebi i njenoj koži počinje od trenutka kada zajedno napustite bolnicu i više nikada ne prestaje. Pored toga što se brine o zdravlju bebine kože, svaki roditelj se brine i o bezbednosti i sigurnosti svog deteta.

PR sreda 27.06. 12:33 Komentara: 1

Pampers Pants za aktivne bebe

Da li je vaša beba uvek u pokretu? Da li ona postaje nestrpljiva tokom uobičajene rutine presvlačenja pelena, što predstavlja veći izazov za vas? Onda je pravo vreme da probate Pampers Pants!

PR sreda 13.06. 16:33 Komentara: 0

Neka igra počne! Pampers Pants za najmlađe istraživače

Kada bebe postanu aktivne i počnu da se igraju kroz pokrete, presvlačenje i druge naizgled jednostavne radnje postaju teške i naporne i za bebu i za roditelje. Beba u tim trenutcima mora da prestane da istražuje svoj svet, zbog čega postaje razdražljiva. Pampers je zato odlučio da pomogne i na tržište plasirao Pampers Pants pelene u manjim veličinama - za bebe 6+ meseci starosti, koje su veoma lake za korišćenje i obezbeđuju do 12 sati zaštite od vlažnosti!

PR sreda 16.05. 17:00 Komentara: 0