Magnetrans - dobro delo za um i telo

Magnezijum je danas u centru pažnje i to sa punim pravom jer spada u grupu „7 veličanstvenih“, zapravo on je jedan od 7 esencijalnih makroelemenata. Esencijalni znači da je neophodan za život i normalno funkcionisanje organizma, ali i da ga moramo svakodnevno unositi ne bi li sačuvali i unapredili svoje zdravlje.

Podeli

Koje su najvažnije funkcije magnezijuma u našem organizmu?

Magnezijum je uključen u više od 300 enzimskih reakcija u organizmu koje za svoj primarni cilj imaju metabolizam hrane i produkciju energije. Pored toga, magnezijum učestvuje u sintezi proteina i masnih kiselina, sintezi i reparaciji molekula DNK i RNK, a nezaobilazan je kofaktor u prenošenju nervnih impulsa kroz nervno i mišićno tkivo, naročito srčani mišić. Zajedno sa kalcijumom i vitaminom D učestvuje u izgradnji koštanog tkiva.

Unosimo li dovoljno magnezijuma ishranom?

Odgovor je kratak: Ne. Zahvaljujući industrijalizaciji u proteklih 100 godina, kao i velike upotrebe pesticida i veštačkih đubriva na bazi fosfata, magnezijuma sve manje ima u zemljištu, a shodno tome i u biljkama koje su njegov glavni izvor. Smatra se da je više od 60% stanovništva u većem ili manjem deficitu sa unosom ovog minerala.

Kada nemamo dovoljno magnezijuma u organizmu prvi simptomi su uznemirenost, sindrom nemirnih nogu i pojava grčeva, pojava nesanice i problema sa spavanjem, hronična malaksalost i umor, pa čak i poremećen srčani ritam. Dakle, moramo misliti na vreme i ne dozvoliti da uđemo u deficit. Obzirom da u svakodnevnoj ishrani nemamo dovoljno magnezijuma, suplementacija je neophodna.

Da li je svaki magnezijum podjednako dobar?

I ovde je odgovor kratak: Ne. Zašto? Zato jer nisu svi preparati podjednakog kvaliteta, sadržaja aktivne supstance i farmaceutskog oblika koji je pogodan za primenu.

U našim apotekama se može naći Magnetrans, dodatak ishrani vrhunskog kvaliteta, proizveden u Nemačkoj, koji upravo zadovoljava sve gore pomenute kriterijume. Magnetrans je i jedan od preparata magnezijuma u koji stanovnici cele Evrope imaju najviše poverenja.

Magnetrans u svom sastavu sadrži optimalnu dozu magnezijuma od 375 mg koja je TAMAN ZA SVAKI DAN. Preparat je u vidu kesica sa praškom koji se direktno sipa na jezik, što je dobro zbog mogućnosti praktične primene uvek i na svakom mestu, bez vode, ali i zbog bolje resorpcije magnezijuma već na nivou usne duplje. Prijatnog je ukusa što je svakako dodatni plus.

Kome je Magnetrans namenjen?

Radi lakšeg pamćenja, podelićemo sve ciljne grupe na osnovu 4 glavnih područja primene:

1. Sportisti i rekreativci: Magnetrans doprinosi boljem i efikasnijem stvaranju energije i kao takav se preporučuje nakon fizičkih aktivnosti. On omogućava brži oporavak organizma i smanjenje umora i iscrpljenosti. Sa druge strane sprečava pojavu grčeva u mišićima. Dakle, Taman za sportski dan.

2. Osobe sa oboljenjima srca i krvnih sudova, stariji i dijabetičari: Magnetrans normalizuje srčani ritam, snižava krvni pritisak i održava tonus krvnih sudova. Takođe doprinosi i regulaciji povišenog šećera, Taman bez šećeran.

3. Za lepši pol: Magnetrans se uz kalcijum i vitamin D koristi u prevenciji osteoporoze, ublažava tegobe vezane za PMS i posebno se savetuje u trudnoći jer sprečava kontrakcije, snižava povišeni krvni pritisak i sprečava pojavu grčeva u nogama koji su izraženi kod trudnica. Ne treba zaboraviti još jedan blagotvorni efekat, a to je normalizacija probave, naročito u poslednjem trimestru trudnoće. Magnetrans – Taman za mamin dan.

4. Svakodnevni stres, glavobolje i poremećaji sna: Magnetrans doprinosi smanjenju osetljivosti na svakodnevni stres i smanjuje učestalost glavobolja kod osoba sa migrenom. Dakle, za osobe sa povećanim psihičkim naporima, zaposlene, studente Magnetrans – Taman za stresan dan.

Kako se koristi Magnetrans?

Jednostavno, jedna kesica dnevno, direktno na jezik i to nam je TAMAN ZA SVAKI DAN.

strana 1 od 2 idi na stranu