1. Izvor su amerika i engleska
    To je sve jasno od pocetka
    (Steve, 11. jul 2023 17:49)

    # Link komentara

  2. Fauči - Obama- Britanci- Kinezi, Kinezi -Britanci - Fauči , tamte vamte samo su vratili vlasniku što ih je najmio.!
    (T. A., 4. jul 2023 19:20)

    # Link komentara

  3. Tako je. Sve vreme je pravo pitanje u kojoj je laboratoriji nastao, a ne kako je nastao. A i to što je u Vuhanu nastao nije garancija da se upravo odatle i u istom obliku i proširio na ostatak sveta.
    (Za odgovorne naučnike prirodno poreklo je besmisleno, o tome ne žele ni da diskutuju, budući da ne postoji način da neki novi virus počne tako brzo da se prenosi sa čoveka na čoveka. Npr. RNK virus uzročnik mišje groznice, izolovan 70-ih godina prošlog veka, to još uvek nije uspeo.)
    Akcije treba da se usmere na zabranu svih ovakvih i sličnih laboratorijskih eksperimenata (humanizovanje pluća miševa, prikupljanje virusa, jačanje njihove funkcije, itd.) budući da takve aktivnosti nemaju nikakve veze sa dobrobiti čovečanstva, već upravo suprotno.
    (Cc, 1. jul 2023 15:39)

    # Link komentara

  4. Sve, baš sve: AIDS, virus "ludih krava", H1N1, Denga, ptičji, svinjski, Zika virus, Mers, Sars, Covid.... je maslo američkih laboratorija. Pusti se, a onda vakcine i obogate se Fajzer, Gejts, Fauči, Švab. Prosto i logično, da dokazi vrište iz toga. Siguran podatak naučnika je da je Covid 19 dizajniran 2015. Čitajte, sve ima crno na belo. Pametnom dosta! Nego zločin se mora oštro kazniti, u suprotno će sigurno sve ovo ponavljati!!!
    (Dr Mario, 28. jun 2023 09:11)

    # Link komentara

  5. @Nick
    Navodiš propagandu sa početka epidemije. U kojoj se, lepo ti i piše, NE NAVODI ŽIVOTINJA NOSILAC. Od tada je prošlo 3 i po godine. Životinju nosioca je tražilo, po naređenju CK KP Kine, neko STOTINA HILJADA LJUDI. Pobijeno je neograničeno mnogo njih i testirana je svaka. MILIONI leševa! Država Kina imala je ekstreman motiv da se opere i pokaže "prirodno" poreklo virusa. Nisu našli da ga ima nijedna, ni blizu. A razbili su se od traženja.
    U zoni sveta gde dominira USA je objavljeno prvih par meseci desetak ovakvih tekstova. NIJEDAN JEDINI nije rad, studija, nauka. Svaki je propaganda u "borbi protiv teorije zavere" i da se to predstavi kao "nauka" na bljuvotinama tipa CNN ili BBC. Za njihovu publiku, kao ti ograničenih fićfirića.
    Da išta znaš i o čemu znao bi kako se istražuje. "Naučnici" koje si naveo - su kurve-sa-diplomom. Andrew Rambaut (univerzitet Edinburg) je time odradio novac koji je dobio od Billa Gejtsa [link] I sam bi ovo iznašao... da nisi glup kao što jesi, na način na koji jesi. [link]/
    Ma koliko ti to hteo - ne postoji konsenzus. Ponavljaj to, sve dok ne shvatiš. I da svi imamo virus HIV, koji ne izaziva AIDS.
    [link]/
    [link]
    (Helios, 26. jun 2023 20:12)

    # Link komentara

  6. Andersen, K., Rambaut, A., Lipkin, W., Holmes, E., & Garry, R. (2020). The Proximal Origin of SARS-CoV-2. Retrieved 12 March 2020

    "Our analyses clearly show that SARS-CoV-2 is not a laboratory construct or a purposefully manipulated virus."

    Znas da citas?

    Hvala, dovidjenja.

    Vise dokaza nego tvojih glupih nagadjanja i besmislica i logickih gresaka koje si napravio.

    Kada postoji naucni koncenzus, teret (onus) dokaza lezi na onima koji tvrde suprotno. Izvoli predstavi tvoje naucne studije koji ce ciniti temelj novog konzenzusa. Retoricki izazov -- znam da ne postoje, pa nemoj ni da se trudis. Kao sto postoji koncenzus o gravitaciji ili o evoluciji, tako postoji i koncenzus o zivotinjskom poreklu koronavirusa.

    Nisam pricao o glupostima poput "memorije vode", vec o homeopatiji. I to je ekstremna glupost.

    "Što se tiče toga da HIV naravno nije uzrok AIDSa"

    Daj, glup si do bola, idi otvori neku knjigu, covece.
    (Nick, 26. jun 2023 18:00)

    # Link komentara

  7. Ako FBI kaze sigurno je tako jos samo CIA da potvrdi :-)
    (Zoran, 25. jun 2023 19:58)

    # Link komentara

  8. @Nick
    biznis manipulacije se zasniva na bezveznjacima kao ti. Onima prosečnim ALI POMPEZNIM, što nemaju pojma ni o čemu a jedini im je sadržaj ovakav neki, tj. onaj koji im je medijski uturen.
    "naucni koncenzus je da SARS-CoV-2 ima zivotinjsko poreklo"
    Sasvim je izvesno i očito da nije otkrivena nikakva "životinja nosilac". Valjda toliko znaš? Ili ni toliko? Uostalom koja je to životinja? Postoji, kažeš, konsenzus - navedi je. I logički je nemoguće "postoji konsenzus, samo ne znamo koja je". Toliko valjda shvataš i sam?
    Dalje: i da ima tog konsenzusa to nije argument ni za šta. A - čitaj polako - prosto lupetaš, apsolutno ne postoji takav konsenzus. Naprotiv, brzo je dekonstruisano pismo iz Lanseta koji su upravo sklepali Fauči i Dašak e da bi se gurnulo u "nemojte teorije zavere, od životinje je". Pismo, nikakav naučni rad - onih aktivnih u procesima koje sam dole opisao.
    Što se tiče toga da HIV naravno nije uzrok AIDSa, da je čovek eksperimentisao sa memorijom vode (i u tom smislu dejstvima u homeopatiji) to je sve tebi nedostižno i kao slutnja. 85% dece škola ne zanima, a 10% su dobri đaci. Ali - to su nekritički gutači. Takvi su posle osnov Akademije i njenih dogmi. Od 5% lucidnih neki odu od svega, a neki spoznaju zablude ali ćute. I tak samo 1% njih, koji su prešli igricu, glasno razotkriva zablude i laži.
    Ta zona naravno nije za tebe - i to je tvoje pravo. Problem je kad tusponi kao ti postanu dirigovana rulja, u ovom slučaju groktanja "svi MORA da se vakcinišu".
    (Helios, 25. jun 2023 19:41)

    # Link komentara

  9. Objektivni FBI ...
    (Kiki NS, 25. jun 2023 17:54)

    # Link komentara

  10. Jeste sigurno procurio, takodje su Ukri došli naoružani kajacima , sandolinama i sa dva pedolina i implodirali ST2 i neki Arapi u papučama oteli avione i zakucali se u svetski trgovinski centar , i tako ......
    oće to.
    (a vi kako te?, 25. jun 2023 17:02)

    # Link komentara

  11. FBI zestoko zudi da nama otkrije tajne i prosvetli nas istinom.
    (ninepi, 25. jun 2023 16:52)

    # Link komentara

  12. fbi malo da manje ..nja
    (cipiripi, 25. jun 2023 15:44)

    # Link komentara

  13. Ne znaju još uvek ni ko je ubio Kenedija, a ne odakle je došao virus...
    (bgd, 25. jun 2023 15:43)

    # Link komentara

  14. Bolesni fasisticki teoreticari zavera... Teorije zavera su kljucna karakteristika fasizma, u svakoj zemlji gde je fasizam uspeo, teorije zavera su bile rasprostranjene.
    (Nick, 25. jun 2023 15:41)

    # Link komentara

  15. "Sad vec pokojni Nobelovac koji je otkrio HIV virus, je izjavio u toku pandemije da su nadjeni molekuli HIV-a u virusu SARS-Cov19 i da je to dokaz da se manipulisalo sa virusom u nekoj od laboratorija.
    (Dr, 25. jun 2023 11:10)"

    1) nije ga sam otkrio
    2) bio je anti-vakser
    3) negirao je vezu izmedju AIDS-a i HIV-a
    4) verovao je u homeopatiju, pa cak i vrsio homeopatske eksperimente
    5) njegov izvestaj se pokazao kao laznim
    6) naucni koncenzus je da SARS-CoV-2 ima zivotinjsko poreklo. Kada postoji naucni koncenzus, onus dokaza je na onima koji tvrde suprotno... "je izjavio" nije dokaz, gde su dokazi? A da, ne postoje.
    7) obozavam kako su 4 agencije rekle suprotno, ali FBI, koja se bavi pitanjima striktno vezane na tlu SAD, a ne sta se desava u inostranstvu, je navodno rekao suprotno...
    (Nick, 25. jun 2023 15:36)

    # Link komentara

  16. Ja procita kako je nestao virus pa ipak vidim nastao. Zanimljivije od svega je gde su kamioni sa mrtvima iz Italije, umiranje po hodnicima bolnice, zasto odjednom vise niko ne prica o obolelima i umrlima? Uspesna vakcinacija? Kolektivni imunitet? Krdo. To je to, svi smo krdo.
    (Podrigusan, 25. jun 2023 14:48)

    # Link komentara

  17. Dok je CIE bice pandemije
    (Misli malo, ne boli, 25. jun 2023 14:41)

    # Link komentara

  18. како само замлаћују народ. истина је доступна, Амери праве ове вирусе још од шездесетих година, а корона је била координисана војна операција. нема никакве сумње.

    [link]
    (Вук Караџић, 25. jun 2023 14:39)

    # Link komentara

  19. Ksi-djin-ping je klopao zive slepe miseve. Kada ih se izkenjao tu je izasao virus. I kada je kenjao drugim ljudima sa njihovim izjavama svi su dobili virus preko audiokanala. Kinezi su velemajstori u tome. Jedu kerove, slepe miseve, pacove i svakakve zivotinje. I cesto i zive. Pa hajde reci mi zar tu nece nesta lose ispasti. Sledeci virus ce nas utamaniti sto posto. Ovo je bilo predjelo za nesta mnogo gore. A mi se ponasamo kao da je sve super. Najebacemo totalno.
    (Nenad, 25. jun 2023 14:25)

    # Link komentara

  20. FBI - Federal Bureau of Imagination. Ajde nam još recite zašto i dalje držite virus varičele u svojim laboratorijama u Atlanti i ko zna šta još po Galvestonu ili Merilendu? Malo igrate sa njima?
    (GAZ, 25. jun 2023 14:14)

    # Link komentara

  21. Nemaju pojma kao i kad su lečili istu boledt SAMO ZNAJU DA PRIMAJU MASNE PLATE I KENJAJU PO TV ... DŽABALEBAROŠI
    (Džon Kurton, 25. jun 2023 14:11)

    # Link komentara

  22. Ja tvrdim da nije smrtonosan ako se ne javite lekaru. Ma kako im bila teška klinička slika, svi zaraženi su preživeli ako su bolovali u svojim kućama. Odlazak u bolnice je nekima bio fatalan.
    (Bazooka, 25. jun 2023 14:07)

    # Link komentara

  23. "Pakuju" sistematski Kini sve i svašta. Na delu je suptilna satanizacija. Tako to kreće....:(
    (Smuleco, 25. jun 2023 13:50)

    # Link komentara

  24. Ako kažu iz kineske , znači da je iz njihove , ili možda iz neke njihove u Ukrajini....
    (alex, 25. jun 2023 13:47)

    # Link komentara

  25. Hoće li već jednom Kina da plati odštetu . Pustili su virus u svet i pobili tolike ljude.
    (Vatreni, 25. jun 2023 13:34)

    # Link komentara

  26. Iste one koju je finansirao Bil Gejts u Vuhanu? Verovatno...
    (ej bre, 25. jun 2023 13:32)

    # Link komentara

  27. Mene vise interesuje kako je nestao. Epidemija gripa ubije toliko ljudi a nema histerije.
    (Boza, 25. jun 2023 13:02)

    # Link komentara

  28. Страна која има највише економског добитка је направила вирус! Западна империја моћи опада, па ви размислите? Срби знајте ако запад падне нама ће бити боље али неће Хрватима и Албанцима.
    Све ће бити јасније у августу после Брикс самита у Ј.Африци.
    Мада мислим да запад неће имати свог Горбачова и неће дозволити доминацију Кине! Биће густо…
    (прле, 25. jun 2023 13:01)

    # Link komentara

  29. Nastao je u kineskoj laboratoriji u Vuhanu pod kontrolom globalistabiz USA
    (Sasa, 25. jun 2023 12:46)

    # Link komentara

  30. jedina laboratorija na svetu u kojoj se istraživao koronavirus upravo u gradu gde je zabeležen prvi slučaj korone. meni ne treba nikakvo istraživanje jer umem da koristim mozak.
    (anubis, 25. jun 2023 12:44)

    # Link komentara

  31. [link] Izraelsko mikrobiolog iz MOSSADa je tvrdio još 2009 da su vakcine tada pravljene u Ukrajinskoj USA laboratoriji bio-oružje. Isprobavane još 2008 u NATO Poljskoj, na beskućnicima, koji su i umirali nakon primanja vakcine [link]
    Uskoro je mikrobiolog Moše nestao; više nikada nit je viđen nit nađen. A bolest se raširila Ukrajinom: eto Baxter Lab je imao "grešku" u virusnom materijalu [link]
    Ta se linija: korone u SARS ovaj i onaj već par decenija "istražuje". Novi zamah u XXI veku: "gain of function" targetovanje genetske promene. U realnosti i "serial passage": zaražavaju živuljke sa dobijenim sojevima, pa koje više ubijaju selektuju za nove sojeve i tako ponavljanjima dobijaju sve ubistvenije sojeve.
    USA to radi svuda: Gruzija, Ukrajina itd. Priču komplikuje što je Wuhan Lab radio i za USA a i tajno od USA sa kineskom vojskom. Na kraju triper šema: niko ne zna šta im se i kako desilo, samo svi znaju da moraju da lažu i prikrivaju. Pri tom naravno od svih tih istraživanja "da se spremimo kad naiđe opasna epidemija" u samoj realnoj epidemiji apsolutno nikakve koristi nema.
    [link]
    (Helios, 25. jun 2023 12:11)

    # Link komentara

  32. Sve je jasno,ali se svi prave mutavi!?
    Od AIDS-a,"ludih krava",ptičijeg i svinjskog gripa,ebole,H1N1 i sada Covida19,ABSOLUTNO SVE,ALI BUKVALNO SVE, POTIČE IZ AMERIČKIH LABORATORIJA!!!!!
    JEDINI,KOJI SU IZ SVIH TIH SVETSKIH NESREĆA IMALI ENORMNU KORIST SU SAD!!!!!
    (Aleksa22, 25. jun 2023 12:08)

    # Link komentara

  33. A kako fbi ne smatra da nije mozda iz USA?!
    (Mare, 25. jun 2023 12:04)

    # Link komentara

  34. Verovati FBI ? Ha ha ha ha
    (Mika, 25. jun 2023 11:35)

    # Link komentara

  35. Kineska laboratorija koja je američka farmaceutska kuća finansirala. Hahahahaha
    Da nije tužno bilo bi smešno.
    (bojan, 25. jun 2023 11:31)

    # Link komentara

  36. Sad vec pokojni Nobelovac koji je otkrio HIV virus, je izjavio u toku pandemije da su nadjeni molekuli HIV-a u virusu SARS-Cov19 i da je to dokaz da se manipulisalo sa virusom u nekoj od laboratorija.
    (Dr, 25. jun 2023 11:10)

    # Link komentara