Bol u krstima može ukazivati na ozbiljan problem: Kada se hitno javiti lekaru?

Svima je dobro poznat osećaj nemoći kada posle dugog sedenja ili nakon nekog naizgled bezazlenog pokreta, zaboli donji deo leđa. Onaj oštar bol koji se često pruži niz nogu i/ili blokira svaki sledeći pokret. Bol u krstima otežava normalno funkcionisanje, te je veoma važno na vreme posetiti lekara.

Izvor: hayat.ba
Pošaljite komentar
  1. Ono kad na posao odeš sa kičmom, a kući se vratiš sa lastišem.
    (Vlada, 2. jun 2023 07:21)

    # Link komentara

  2. @ iv7

    Moje iskustvo:
    Probajte, ne može da škodi.

    Uzmite kanap od kudelje (ne plastični!), odsecite komad, i vežite mašnicu oko struka na golu kožu. To je sve. Kad se tuširate, skinite, ali ga posle vratite... Možete da vežete 2 ili 3 kanapa, ako je bol jak.

    Može da pomogne i nešto što se zove "Ruski flaster", kupuje se u apoteci.... Isecite komad, i zalepite na bolno mesto...

    (Meni to pomaže već godinama... Pre ovih "lekova" čak 3 puta su mi uspešno pomagali fizijatri, ali su bolovanja trajala po mesec dana... Sad, godinama je sve u redu, pomoću kanapa, i ruskog flastera...)
    Sretno vam bilo!
    (Singidunum, 1. jun 2023 20:40)

    # Link komentara

  3. upravo prezivljavam ovo.
    30 godina profesionalni sportista.
    I samo sam se jedno jutro probudio s ovim stanjem. Moram reci da sedim po 8h svakodnevno i da odbojka kojom sam se bavio je doprinela tome. Sad sam vec u 6-oj nedelji oporavka I sve ide jako sporo I sa slabim napretkom. Lekari mi savetuju da prestanem da igram cak I rekreativno. Ne znam sta da radim. Premenuo sam vec 3 fizijatra. Danas radio magnetnu. A bolovi su svakodnevno. I ne vidim za sada svetlo na kraju tunela
    (iv7, 1. jun 2023 18:55)

    # Link komentara