1. Znaci dete treba učiti da ima potpuno poverenje u sve ljude, da voli sve oko sebe bezuslovno, i da misli da su sopstvene potrebe i želje prioritet. Pravi recept za zdravo i srećno dete!
    (Nadtard, 6. maj 2023 17:11)

    I uspeli ste da sve navedeno pogrešno postavite, sumirate i izokrenete!
    (Hm, 7. maj 2023 12:48)

    # Link komentara

  2. Da. U potpunosti se slažem sa ovim. I ja sam bila žrtva narcisoidni roditelja. Celog života nesrećna, a i dan danas iako ih više nema.
    (Mirjana, 7. maj 2023 11:13)

    # Link komentara

  3. “Ostavite decu babama i dedama na vaspitavanje, jer Vam za razumevanje granicnih poremecaja licnosti,svoje i partnerove, spoznaju i sanaciju treba bar trecina zivota. Koja deca ce to cekati...“

    Jašta, kako nećemo, vidim kako nam je ta generacija fantastičan svet izgradila, samo fali i to malo nade da upropastite. A i sami ste onako baš sjajan primer deci, 1 od 1000 penzosa ako ima elementarno vaspitanje, o ljudskosti i dobroti da i ne pričamo. Ono što su u gimnazijama učili, to se sad odradi do 4. osnovne, nikad dalje od toga nisu makli, ali sve znaju… Grozna, jeziva generacija, sto ih neće popraviti šta su pokvarili.
    (Bzbsb, 7. maj 2023 04:33)

    # Link komentara

  4. @zare

    Pazi, da sam ovo procitao pre par godina, slozio bih se sa tobom.
    Medjutim, ja sam ozenio devojku iz Afrike, i nikada nisam upoznao takvu osobu. To je neko ko je bezbrizno odrastao negde Bogu iza nogu, bez redovne struje i tople vode, ali apsolutno trunke losega u njoj nema. Ja koji umem da budem grozan i naporan kad se iznerviram, koji sam toliko puta sa nasim devojkama bio na ivici nerava gde se vice i dreci, i vredja, zavrsim sa devojkom koja ne samo sto nema trunku takvog karaktera, nego sam i ja sa njom postao 100 puta smireniji i "normalniji". I svaki dan se zahvalim Bogu sto je mene snaslo da nadjem nekoga ko ne samo sto moze da me trpi, nego moze da ispravi sra*** iz mog detinjstva i karaktera i sada mi je glavni cilj u zivotu da jednoga dana svoju decu ne upropastim.
    (s, 7. maj 2023 00:23)

    # Link komentara

  5. Imati dete je veca odgovornost nego za oruzje ili automobil,a opet nije potrebna nikakva dozvola. Svakakav genetski materijal se prenosi, koliko decurlije pokojnih nam kriminalaca gledamo samo kako divljaju i keze nam se u lice sa svih medija? Najveci procenat trudnoca je nezeljeno, i tu je prvi problem. Drugi je nesigurna egzistencija kojane ostavlja prostor cak i da se nesto pokusa da se uradi i unapredi....ima jos mnogo toga, ne znam ni zasto ovo pisem
    (meki, 6. maj 2023 20:33)

    # Link komentara

  6. vise ovakvih clanaka
    (Pričajte sa decom!, 6. maj 2023 20:08)

    # Link komentara

  7. Bavite se svojom decom na pravi način, kada su mali imaju samo vas. Učite ih da budu pristojni, vredni, željni znanja, pošteni i humani, da umeju da vole i poštuju da postoji i drugačije mišljenje i tudja privatnost. I da budu blagog ophodjenja i umerereni u svemu. Pola od ovoga da usvoje biće na pravom putu.
    (bgd, 6. maj 2023 18:44)

    # Link komentara

  8. Znate, nema normalne porodice. Ne postoji. Svako je oštećen na svoj način, svako svoju decu zezne na neki način. Normale nema.
    (ovako, 6. maj 2023 15:58)

    Naravno da postoje normalne porodice, gde deca rastu u ljubavi od strane njihovih roditelja. Naravno da one nekima koji gledaju sa strane to ne izgleda normalno.
    (zare, 6. maj 2023 18:37)

    # Link komentara

  9. @ovako
    Ne slažem se. Kako svaka osoba tako i svaka porodica ima vrline i mane. I to je zapravo normalno. Narcisoidne osobe koje imaju druge teže psihološke poremećaje mogu da budu izuzetno opasne. Ali, ipak ovu temu treba prepustiti stručnjacima.
    (trep trep, 6. maj 2023 18:10)

    # Link komentara

  10. Opis me neodoljivo podseća na (uglavnom bele) američke liberale. Uvek se tobože javno osecaju uvredjeno u tudje ime ( rasne manjine , gejevi…) da bi dokazali neku moralnu superiornost . Ili “vidite , moje dete od 3 godine se oseća kao transrodna osoba, toliko sam srećna !” Ako mi ista ide na živce to je taj tzv “virtue signaling” - tacan opis narcisoidne osobe
    (grunf, 6. maj 2023 17:58)

    # Link komentara

  11. Sve tacno, u centar, licno sam sve ovo doziveo i dugo se mucio da posledice koliko toliko saniram.
    (Gorki, 6. maj 2023 17:50)

    # Link komentara

  12. Ostavite decu babama i dedama na vaspitavanje, jer Vam za razumevanje granicnih poremecaja licnosti,svoje i partnerove, spoznaju i sanaciju treba bar trecina zivota. Koja deca ce to cekati...
    (Baba, 6. maj 2023 17:47)

    # Link komentara

  13. Svaka budala može i sme da napravi dete.
    I to nam je tako...
    (please, 6. maj 2023 17:23)

    # Link komentara

  14. Nema normalnih,ima samo nepregledanih.
    (Stomatolog, 6. maj 2023 17:15)

    # Link komentara

  15. Znaci dete treba učiti da ima potpuno poverenje u sve ljude, da voli sve oko sebe bezuslovno, i da misli da su sopstvene potrebe i želje prioritet. Pravi recept za zdravo i srećno dete!
    (Nadtard, 6. maj 2023 17:11)

    # Link komentara

  16. Sa jedne strane narcisi, sa druge manipulatori, treće oportunisti, četvrte psihopate, pete nežni ljudi, šeste normalni i obični, sedme oni koji bi zeznuli koga god mogu. Normalni i obični su ovde najluđi.
    Znate, nema normalne porodice. Ne postoji. Svako je oštećen na svoj način, svako svoju decu zezne na neki način. Normale nema.
    (ovako, 6. maj 2023 15:58)

    # Link komentara

  17. Uraditi psihološko testiranje i obaviti razgovor sa psihologom pre zasnivanja porodice
    (MIg, 6. maj 2023 15:40)

    # Link komentara

  18. Tema aktuelnija nego ikad.
    (trep trep, 6. maj 2023 15:12)

    # Link komentara