1. nisam znao da antibiotici deluju preventivno !?
  (darkknight, 27. mart 2023 18:56)

  # Link komentara

 2. Jedino gde je naša medicina manje ubijala ljude to zahvaljujući par iskusnih anesteziologa nije bilo masovnog usmrćivanja respiratorima. Jesmo i mi krenuli u tu modu, ubili odma većinu njih, ali smo se brže od drugih redukovali u toj vrsti ubijanja. U svemu drugom trudili smo se da ispratimo napredne države i njihove metode tkzv. iatrogenik oštećivanja pa i usmrćivanja. Antibiotici su tu relativno mala šteta. Realno velika ali detalj spram sprečavanja ivermektina i hlorokina, time eksplicitnog ubijanja hiljada ljudi.
  Međutim lekar... to je onaj mudri čoek koji prepisuje antibiotike, iako veze s mozgom nema, a ne daje izbeljivač ili konjsku pastu, pa makar i spašavala živote.
  (Helios, 27. mart 2023 15:49)

  # Link komentara

 3. "...168 je umrlo u roku od 30 dana, od kojih samo 22 nije koristilo antibiotike. Istraživači su otkrili da su oni kojima su propisani antibiotici tokom boravka u bolnici imali dvostruko veće šanse da umru u roku od 30 dana od onih koji nisu primali antibiotike."

  - Da li to onda znači da su lekari odgovorni za smrt tih pacijenata? Ispada da su im davali pogrešnu terapiju.
  (teorija zavere, 27. mart 2023 15:03)

  # Link komentara

 4. Па, наравно. Горе код њих се телефонски консултују са лекаром за дечје прехладе, овчије богиње и слично (знам из прве руке), а овде успаничен(а) отрчиш првог дана због дететове температуре (у 90% случајева вирусног порекла) и одмах ти кркну Хемомицин (јер огромна већина родитеља то и очекује). И тако неколико пута годишње, па се дететова цревна флора урнише, па онда упале увета, крајника и плућа закуцају на врата, па онда без антибиотика и не може...

  Али, шта знају они горе... Зато наши генијалци, када крену фамилији у посету на трули запад, уместо чоколаде и пића понесу антибиотике.
  (Petar, 27. mart 2023 14:29)

  # Link komentara

 5. Antibiotici na Balkanu gube efekat!
  (Kikiriki semenke, 27. mart 2023 13:55)

  # Link komentara

 6. Neće ni smanjiti. Lepo je lane Gutović govorio: "Što me škodi znači da koristi"
  (CEST, 27. mart 2023 13:37)

  # Link komentara

 7. Očekivano.
  Davali su antibiotike za svaki slučaj i zato što ništa drugo nisu imali.
  Isto kao što lekari opšte prakse propisuju antibiotike za prehladu samo da se ne bi raspravljali sa pacijentima koji bolje od lekara znaju da "bez antibiotika ne može da im prođe bolest". Znate one koji popiju hemomicin kada ih zaboli grlo i "odmah im bude bolje".
  (Daj šta daš, 27. mart 2023 13:20)

  # Link komentara

 8. Imao sam koronu dva puta(vakcinisan sa tri doze pfizer) prvo delta soj dobio antibiotik pancef i eritromicin, posle omikron prepisali dve kutije pancef, jednu eritromicin i na kraju doksiciklin dve kutije naravno za spuštanje temperature paracetamol!!!
  (gorski, 27. mart 2023 13:16)

  # Link komentara

 9. Lupaju! Antinbiotici se daju kod virusnih infekcija da ne dođe do sekundarnih bakterijskih upala. Tako su mi u PVC spasili kucu, kad je bolovala od tzv. štenećaka. Naravno, uz infuzije i sve ostalo. I pored svih mera koje preduzimaju, stopa smrtnosti je 70%, a da nije lečena, ne bi prerekla.
  (Ahtung, 27. mart 2023 13:13)

  # Link komentara

 10. Nikada se nisu davali antibiotici za viruse... Osim kada je situacija takva da je coveku virus toliko narusio imunitet da se daju antibiotici kako se ne bi pojavile i bakteriska oboljenj...

  JA JOS JEDNOM MOLIM RODITELJE DA BUDU PAMETNI I PRESTANU DECI DAVATI ANTIBIOTIK NON STOP! DETE IMA 5 dana temp dajte mu nesto za temperaturu ostavite se antibiotika ako se deci ne pogorsava stanje.
  (Stefan, 27. mart 2023 12:35)

  # Link komentara

 11. Па сваки иоле писмен човек то зна. И онда на корону која је вирусна инфекција преписују антиниотике као да би спречили секиндарне инфекције а то је само додатно оптерећивало ионако оптерећен организам и ето белаја и респиратора. Ја не знам ко је нормалан код нас (на страну СЗО који је из неке друге васионе) одобрио антибиотике за лечење вирусне инфекције.
  (Милош, 27. mart 2023 12:11)

  # Link komentara