Temperatura se može efikasno skinuti i kućnim lekovima

Temperatura, često visoka, pratilac je respiratornih i drugih infekcija. Kada su u pitanju i odrasli i deca, imamo dilemu kada se javiti lekaru, da li davati lekove i koje… U nekim slučajevima se zaista valja prisetiti kako su nam temperaturu uspešno spuštale naše majke i bake.

Izvor: eklinika.telegraf.rs
Pošaljite komentar
  1. 2019e je ovo bilo opste poznato, da mi se pojavi pacijent sa temperaturom ispod 40 stepeni slatko bi se ismejali u smeni
    (Lola, 20. mart 2023 10:06)

    Лоло има ли код нас доктор пацијент конфидециалност или приватност или се уз кафу и цигару све истрача? Питам за болесног пријатеља.
    (штеф, 20. mart 2023 11:34)

    # Link komentara

  2. Dnevna doza bapskih lekova i alternativne (ne)medicine.
    (Mejli Dejl, 20. mart 2023 10:22)

    # Link komentara

  3. Pusti temperaturu, nego kakav nas to virus pokosi sve? Nije korona, al je izgleda u srodstvu. 2 nedelje uporna temperatura i kasljanje. Skole polu prazne, po firmama haos, u ambulantama guzvanjac... Dajte bolje nesto kako da podignemo taj imunitet u nebesa ili da kupujem odelo astronauta?
    (Miki, 20. mart 2023 10:19)

    # Link komentara

  4. 2019e je ovo bilo opste poznato, da mi se pojavi pacijent sa temperaturom ispod 40 stepeni slatko bi se ismejali u smeni
    (Lola, 20. mart 2023 10:06)

    # Link komentara

  5. Kad se radi o prehladi, pa i gripu, uvek sam brze prebrodio kada bih pustio temperaturu jedan dan da odradi svoje, nego kada bi je obarao. Jeste naporno ali vredi. Postoji razlog zasto telo pravi temperaturu i kod 'laksih' bolesti je ne treba obarati. Takodje, podseticu da antibiotici kod prehlade i gripa ne pomazu, a samo cine medvedju uslugu i onome ko ih uzima i drugima oko njega, jer pospesuju razvoj novih sojeva rezistentnih bakterija. Nazalost,mnogi Srbi vole da se rokaju antibioticima i za najmanju stvar.
    (deki, 20. mart 2023 08:55)

    # Link komentara