1. Nije mi bio cilj da baš otvaram raspravu ali neke stvari moram da kažem jer ne mogu više da čitam gluposti! Kada sam već pomenuo Italijane, jedu takođe i paste koje su "nezdrave", šunku koja je "nezdrva", sireve razne koji su takođe "nezdravi" i pritom puni trans masti. Kad već spominješ taj famozni margarin, pročitaj deklaraciju i videćeš da je većina margarina na tržištu non trans, pročitaj potrošnju margarina po glavi stanovnika i videćeš da Holandija, Danska...troše i do 4 x više od nas pa žive duže od nas. Nas su ozračili uranijumom, isprali mozak zadrugom, ubili nemaštinom i brigom za sutra i sad ja treba da čitam da kroasan ubija ili neka druga hrana... jedino se slažem sa tobom za duvan i alkohol i kupovne kobasice, domaće su TOP! Jedite sve umereno i tačka ?
    (Dragan

    Polako prijatelju, nemoj da se nerviras, ubice te stres pored svih nezdravih namirnica koje si naveo ovde i kolicinu dezinformacija, posebno o margarinu i holandjanima, koji jedu sve umereno, ali vise koriste zdrav nezasoljen puter(grass fed), informisi se bolje. Pogledaj ti prijatelju kako se dobija taj isti margarin, pricamo o jeftinom margarinu koji svi jedu i sta radi organizmu. Jedan kroasan kao kroasan sam za sebe ne ubija, ali... Kada si ti veci strucnjak od ljudi koji eto samo upozoravaju, a ti ekplodirao. Ako je margarin non trans kako ti kazes, onda je jos vece djubre, jer ubacuju svasta, e-brojke, pojacivaci ukusa, Ili vise nije margarin. A ti jedi sta hoses, ko ti brani.
    (M., 10. mart 2023 17:24)

    # Link komentara

  2. kao i obicno, lupetate vi rodjaci, lupetate i nista drugo.
    mozda ste nesto naculi, nesto procitali - pojma vi nemate!
    (pozdrav iz pakla, 10. mart 2023 10:10)

    # Link komentara

  3. juce nisam jeo nista pa u tren oka haos,
    evo ni jutros windows nesto nece pa nece.
    (qq - qq, 10. mart 2023 07:01)

    # Link komentara

  4. A plazma ?
    (DnK (°~°), 10. mart 2023 06:05)

    # Link komentara

  5. @Ja mislim da neznanje i nepismenost, to jest neobavestenost ubijaju pre svega. Sve sto si naveo je jako stetno. Pogotovu margarin (trans masti) pa onda kobasice i mesne preradjevine iznad svega. Domace ok bez dodataka i pojacivaca ukusa. Ali ove kupovne su dragi Dragane smrt za organizam. Raspitaj se malo sta sve guraju u njih, posebno ove jeftinije po samoposlugama. I direktno se od toga umire, Nemac ili Srbin, sigurno nece sa kobasicama, margarinom i crvenim mesom doziveti duboku starost. Srcka otkazuje jako brzo. Plus kod nas duvan i alohol, dobitna kombinacija za preranu penziju.

    Nije mi bio cilj da baš otvaram raspravu ali neke stvari moram da kažem jer ne mogu više da čitam gluposti! Kada sam već pomenuo Italijane, jedu takođe i paste koje su "nezdrave", šunku koja je "nezdrva", sireve razne koji su takođe "nezdravi" i pritom puni trans masti. Kad već spominješ taj famozni margarin, pročitaj deklaraciju i videćeš da je većina margarina na tržištu non trans, pročitaj potrošnju margarina po glavi stanovnika i videćeš da Holandija, Danska...troše i do 4 x više od nas pa žive duže od nas. Nas su ozračili uranijumom, isprali mozak zadrugom, ubili nemaštinom i brigom za sutra i sad ja treba da čitam da kroasan ubija ili neka druga hrana... jedino se slažem sa tobom za duvan i alkohol i kupovne kobasice, domaće su TOP! Jedite sve umereno i tačka ?
    (Dragan, 10. mart 2023 00:54)

    # Link komentara

  6. @Ja volim zdravu hranu, napravim za doručak kefir, avokado, ovsene pahuljice nezaslađene, malo oraha, badema itd. Ali... Slažem se da sve bolesti dolaze od stresa i umora. Tako da, volim i kroasan i pojesću ga kad mi se jede.
    (E

    Netacno. Skoro sve bolesti nastaju iz stomaka. Los nacin ishane to jest unos ugljenih hidrata i nezdravih trans masti za dorucak samo ce ubrzati razvoj tih bolesti. Pogotovu ako se preteruje, a to se da zakljuciti kod nas po predebelim ljudima i to dosta mladim, koji se setkaju ponosno sa ogromnim stomacima. E onda dolazi stres isto toliko opasno kao i nezdrava hrana, a ne samo jedno ili drugo. Kod nas je, pa i u svetu obicno kombinacija i jednog i drugog.
    (Kiki, 9. mart 2023 23:17)

    # Link komentara

  7. Tacno je da je stres (cortisol) isto toliko opasan kao i nezdrava hrana. U kombinaciji ubija i to brzo. Zna se tacno sta i koliko je stetno i na to upozoravaju ovde. Na kraju krajeva ko kako hoce, ali treba paziti na ishranu, lose navike svesti na minimum. Biti aktivan, malo sporta i zdrave razonode. Umereno sve.
    (Maja, 9. mart 2023 22:51)

    # Link komentara

  8. @Pa šta da jedem kad odem na gradilište?? Ovsenu kašu?
    (shenlook,

    Nije stvar u tome sta ces da jedes kada odes na gradiliste, vec koliko dugo ces da zivis to jest jos koliko godina ces da ides na gradiliste ako se hranis pogresno i nabacas stomacinu do vrata da ne mozes da dises, a kamoli da radis. Vidim ja vas radnike na gradilistima. Stomaci do usiju, produktivnosti i pokretljivost na minimumu, cast izuzetcima. Samo slobodno, udri po bureku i sendvicini od kilo belog hleba sa kobasicama i margarinom, bog da te vidi i to jako brzo.
    (Milos, 9. mart 2023 22:40)

    # Link komentara

  9. Sve je tačno rečeno.
    (Milos Radulovic, 9. mart 2023 22:25)

    # Link komentara

  10. Jel ima FOTO/VIDEO da vidimo taj haos koji se pravi u organizmu?
    (Aleksandar, 9. mart 2023 17:17) # Link komentara

    Ima, uradi krvnu sliku i fotografiši je :)
    (Pa, 9. mart 2023 21:42)

    # Link komentara

  11. Pa šta da jedem kad odem na gradilište?? Ovsenu kašu?
    (shenlook, 9. mart 2023 20:42)

    # Link komentara

  12. @Italijani imaju možda i najduži životni vek u Evropi i sad neko piše da kroasan ubija..jedino što stvarno ubija je stres, depresija, neizvesnos. Sve te priče kako kobasice ubijaju(vidim Nemci svi izumrli), kroasna i margarin, crveno meso...nije nego
    (Dragan,

    Ja mislim da neznanje i nepismenost, to jest neobavestenost ubijaju pre svega. Sve sto si naveo je jako stetno. Pogotovu margarin (trans masti) pa onda kobasice i mesne preradjevine iznad svega. Domace ok bez dodataka i pojacivaca ukusa. Ali ove kupovne su dragi Dragane smrt za organizam. Raspitaj se malo sta sve guraju u njih, posebno ove jeftinije po samoposlugama. I direktno se od toga umire, Nemac ili Srbin, sigurno nece sa kobasicama, margarinom i crvenim mesom doziveti duboku starost. Srcka otkazuje jako brzo. Plus kod nas duvan i alohol, dobitna kombinacija za preranu penziju.
    (M., 9. mart 2023 20:27)

    # Link komentara

  13. Kuvane žitarice?
    (deki, 9. mart 2023 20:08)

    # Link komentara

  14. @Italijani masovno doručkuju svoju verziju kroasana, možda zato piju i jak espreso uz doručak? Mislim da ništa ne treba tako generalizovati a i u svemu treba biti umeren...
    (čini mi se rođače da je standard pokvario ljude,

    Pa sada ne znamo tacno sta sve Italijani doruckuju. Sta ko voli verovatno. Ali kod nas se masovno jede burek i trans mastima napunjeni kroasoni, kifle i peciva. Jako stetno i na to ovde upozoravaju. Pored toga kod nas se zdere masovno. Setaju svi nabreklih stomaka od prasica i razno raznog rostilja, gibanica natopljenih u stetnom suncokretovom ulju itd. Italijani koriste maslinovo ulje i mediteransku dijetu. Dosta ribe umesto pljeski i cevapa. Razlika je.
    (Milos, 9. mart 2023 19:55)

    # Link komentara

  15. Meni nista ne fali za druge neznam a i ne zanima me.
    (#OBJAVITE KOMENTAR#, 9. mart 2023 19:49)

    # Link komentara

  16. Ja volim zdravu hranu, napravim za doručak kefir, avokado, ovsene pahuljice nezaslađene, malo oraha, badema itd. Ali... Slažem se da sve bolesti dolaze od stresa i umora. Tako da, volim i kroasan i pojesću ga kad mi se jede.
    (E, 9. mart 2023 19:46)

    # Link komentara

  17. Jedan burek dnevno i sto godina života je zagarantovano.
    (carvelizar, 9. mart 2023 19:08)

    # Link komentara

  18. Opet napad na kroasan mi!
    (Odabij bre, 9. mart 2023 18:39)

    # Link komentara

  19. Italijani imaju možda i najduži životni vek u Evropi i sad neko piše da kroasan ubija..jedino što stvarno ubija je stres, depresija, neizvesnos. Sve te priče kako kobasice ubijaju(vidim Nemci svi izumrli), kroasna i margarin, crveno meso...nije nego
    (Dragan, 9. mart 2023 18:23)

    # Link komentara

  20. a zdrave integralne zdrave kaše super za gasove, ne pitaj kako znam
    (Debeli, 9. mart 2023 18:15)

    # Link komentara

  21. @Jel ima FOTO/VIDEO da vidimo taj haos koji se pravi u organizmu?
    (Aleksandar

    imas sve na internetu "prijatelju"(on line video). Znaci unos peciva, bureka, kroasona i belog hleba izmedju ostalog, desava se sta organizmu, insulin, ugljeni hidrati, secer, diabetis, sledi gojaznost, zakrceni krvni sudovi, bolesti srca, bubrega i jetre i onda mozes da komentarises zajedno sa svetim Petrom gore gde su bile te fotke i video, nisu ti obljavili na b92...
    (Kiki, 9. mart 2023 18:08)

    # Link komentara

  22. Italijani masovno doručkuju svoju verziju kroasana, možda zato piju i jak espreso uz doručak? Mislim da ništa ne treba tako generalizovati a i u svemu treba biti umeren...
    (čini mi se rođače da je standard pokvario ljude, 9. mart 2023 18:06)

    # Link komentara

  23. Jel ima FOTO/VIDEO da vidimo taj haos koji se pravi u organizmu?
    (Aleksandar, 9. mart 2023 17:17)

    # Link komentara