Kako stariji da se zaštite od morbila?

Nacionalno telo za imunizaciju (NITAG), na prvom narednom sastanku, razmotriće opciju da u Srbiji, sledeći preporuke Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), predloži vakcinaciju MMR vakcinom i starijima od 65 godina, saznaju "Novosti".

Izvor: novosti.rs
Pošaljite komentar
  1. Sanja
    pobogu i link sam vam dao. Pismeni li ste pročitajte sami. Kakvi "moji podaci", okačeni su na Internetu preko decenije. Sumnjate li u iste imate imena autora i mejl adrese institucija. Dalje Francuska je jedno 15 puta veća od nas. Obaška što su oni to imali 4 godine, a mi nemamo nijedne. (hint: treba proporcionalno podeliti)
    (za slučaj da je hint nedovoljan odgovor glasi: i da imamo epidemiju kakvu ovde niko živ nije video teško da iko mora da umre)
    (za slučaj da ste neinformisani ova "živa" vakcina ima očekivane posledice (a da zanemarimo sasvim teško vidljive dugoročne posledice) takve da pokriti opet sa 95% cao narod sasvim sasvim izvesno donosi odmah više i bolesnih i mrtvih)
    Prototip ste nenaučne i osobe koju TV lako uzbuđiše, na kakve se i oslanja "epidemija" oće reći indukovana psihoza i panika. Posebna je tek groteska što napadate sa pozicija vaše dobrote, mene, zlu osobu. Za taj kič zaista leka nema.
    (Helios, 27. januar 2023 12:30)

    # Link komentara

  2. "Aha, zato nije naveo. Smrtnost od 0.05% ne izaziva dovoljno panike."

    Divota, znaci na 20 000 zarazenih, mozemo ocekivati desetoro mrtvih i oko 2000 komplikacija prema tim vasim podacima. Da uzmemo da su tacni - vama je to ok? Prihvatljivo vam je da umre desetoro dece pa nek je i na celu Srbiju?! A postoji zastita? Vi tu ne vidite problem? Imate li decu i sta biste sutra mislili ako bi se desila tragedija, ne daj boze?
    (Sanja, 26. januar 2023 14:06)

    # Link komentara

  3. Postali smo jedna od najprimitivnijih evropskih nacija i taj trend traje od 1989-e godine do danas.
    (mikica, 25. januar 2023 21:05)

    # Link komentara

  4. "Kod trudnica u afričkim zemljama zaraženih morbilama zabeležena je smrtnost od čak 15 odsto." upozorava Popadić.

    Ajde? U Africi je na svaku bolest zabeležen svaki procenat smrtnosti pre ili kasnije. Što nije naveo, za evropsku državu, neki evropski podatak?
    2013, Denise Antona and co-authors: [link] "Measles Elimination Efforts and 2008–2011 Outbreak, France"
    Over the four year study period, there were 22,178 documented cases of measles. 11.6% of cases (2,582) involved complications , including pneumonia (1,375 cases, 6.2%), acute otitis media (321 cases, 1.4%), and hepatitis or pancreatitis (248 cases, 1.1%). According to the paper’s authors, diarrhea was reported in 100 cases (0.4%). Overall, there were ten deaths reported (0.05%).
    Aha, zato nije naveo. Smrtnost od 0.05% ne izaziva dovoljno panike.

    "Posebno brine to što ovaj virus briše do dve trećine naše imunomemorije što znači da organizam ne pamti više nijednu primljenu vakcinu. Ljudi bi morali da prime sve vakcine ponovo."

    Istina. U smislu da niko punoletan nije (više) "imun" ni na koju bolest protiv koje je vakcinisan. Koga je neki (tako stečen) imunitet nešto i zahvatio odavno mu je ishlapio (jer je tako a ne prirodno stečen). Ukratko svi koji ovo čitate imate (opet) test inteligencije sa dva izbora. Jedan, da verujete lekarima i požurite da se MMR vakcinšete. Drugi je da ipak, kao i za kovid, verujete nekom ravnozemljašu, npr meni. Čist IQ test.
    (Helios, 25. januar 2023 13:33)

    # Link komentara

  5. Dakle, roditelj antivakser može da ubije i svoje dete i svoje roditelje. Ne bih im bio u koži.
    (Domaćin, 25. januar 2023 11:28)

    # Link komentara