1. Ova tri zacina kurkuma, beli luk i djumbir veoma su lekoviti i ciste pluca, sprecavaju viruse i upale a dodaci su jelima. Ja mogu reci za sebe da mi je djumbir mnogo pomogao za prehladu u kombinaciji sa vodom iz nobel aparata prava je bomba za dobar i jak imunitet.
    (Natalija, 30. novembar 2022 11:11)

    # Link komentara

  2. Samo vegeta bajo kaki djunbir.
    (Aleksandar, 29. novembar 2022 21:57)

    Samo "Zacin C" bajo moj, kaki "Vegeta".
    (Kupujmo nase, 30. novembar 2022 04:49)

    # Link komentara

  3. Nikad mi neće biti jasno zašto prilikom istraživanja o kurkumi, kokosovom ulju i slično, ne pogledaju kakva je situacija u zemljama koje to obilato koriste. Cela Indija jede kurkumu u okviru karija (koji sadrži i do 80% kurkume) i to baš podosta, pa daj da vidimo kako stoje Indusi sa jetrom.

    Isto i za kokosovo ulje, cela Indokina i verovatno karipske zemlje masovno ga koristi, pa kako oni stoje sa zdravljem.
    (Oldtajmer, 30. novembar 2022 01:47)

    # Link komentara

  4. Đumbir smanjuje imunitet, ne povećava ga. Ako imaš temperaturu, on ti smanji temperaturu tako što ti smanjuje imunu reakciju, a ne zato što si uz njegovu pomoć ozdravio. Proverite u naučnim radovima i videćete da je tako.
    (Dr Mića, 30. novembar 2022 00:08)

    # Link komentara

  5. Samo vegeta bajo kaki djunbir.
    (Aleksandar, 29. novembar 2022 21:57)

    takoe, i beli luka da se napucaš bajo moj
    (xox, 29. novembar 2022 23:31)

    # Link komentara

  6. Začini su poželjni, ali samo nekoliko grama jer uništavaju fine cjevčice u bubrezima i slabe kvalitetu filtriranja otrova. Bolji jesu od soli, koja je anorganska tvar, ali u malim količinama nemaju gotovo nikakav učinak. Dobri su tek da poprave okus jela. Inače, nedavno je objavljeno da kurkuma može naštetiti jetrama.

    (AKO se danas ovaj začin naširoko koristi kod pripremanja jela, nedavno istraživanje pokazalo je i ne baš toliko dobre rezultate o njegovom konzumiranju. Naime, u istraživanju koje je trajalo čak deset godina znanstvenici su pronašli 16 slučajeva oštećenja jetre povezanih s kurkumom. Oštećenja su bila umjerena do teška pa je zbog njih pet osoba hospitalizirano, donosi Eat This.

    Osim u ovom istraživanju, zabilježeno je još nekoliko zasebnih slučajeva kod odraslih osoba kojima je konzumiranje kurkume uzrokovalo oštećenje jetre. Stručnjaci navode da su rezultati istraživanja značajni, ali su ipak potrebna daljnja istraživanja kako bi se utvrdilo zašto točno kurkuma uzrokuje ove zdravstvene probleme.)
    (, 29. novembar 2022 22:17)

    # Link komentara

  7. Samo vegeta bajo kaki djunbir.
    (Aleksandar, 29. novembar 2022 21:57)

    # Link komentara