Koristite veštačke zaslađivače jer mislite da su zdraviji? Kakva greška

Mnoga hrana i pića koriste veštačke zaslađivače kako bi postigli ukus koji potrošači obožavaju, bez kalorija. Ako volite dijetalne gazirane napitke ili ste zaljubljenik u slatkiše koji se reklamiraju kao dijetalni ili bez šećera, velike su šanse da konzumirate više zamena za šećer nego što mislite.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Poenta nije da je zdravo, nego da nema kalorija. Ako vec zelim da popijem koka kolu, logicno je da cu uzeti onu bez kalorija. Iz kog razloga bi uneo dodatnih 400 kalorija bez potrebe???
    I jedno i drugo su smece, samo sto je ovo drugo smece bez kalorija.
    (Straight Outta München, 28. novembar 2022 09:10)

    Samo ću reći da si u teškoj zabludi. Aspartam je još gori od industrijskog šećera. To što nema kalorija ne znači ništa. To đubre podiže insulin samo tako. Ništa dijetalnog nema tu. Goji i dalje + truje. Mani se slatkog gaziranog đubreta "diet" ili ne. Slično važi i za voćne sokove. Ljudi misle od voća je = zdravo, a u realnosti izbačeni svi nutrijenti i vlakna a pije se fruktoza i saharoza.
    (sladoledsmesom, 28. novembar 2022 15:32)

    # Link komentara

  2. Moj pokojni drug Branko znao je za veče da stuce kilo prasetine i bocu Stoka a ujutro trazi kafu sa Natreenom.
    (jest, 28. novembar 2022 13:54)

    # Link komentara

  3. Stevija.
    (Antikroasan, 28. novembar 2022 12:45)

    # Link komentara

  4. Možete i vi da probate da ih proizvodite manje. Prve godine recimo pola manje, a sledećih 4-5 godina ukinete skroz i odete u penziju. Tako se svi postepeno naviknu.
    (Yesn't, 28. novembar 2022 11:38)

    # Link komentara

  5. šećer prirodni nikada,uopšte mi nije jasno kada je pomama za istim u prodavnici, mi nemamo ni kocke u kući. Veštačka takođe ne. Jedino ako ima na nekom slatkišu, ali i to ne puno, dok ova iz kesice ni slučajno, to je otrov u pravom smislu te reči.
    (Aleksa 78, 28. novembar 2022 09:59)

    # Link komentara

  6. Jbga, od nečeg moram umreti, nije baš da planiram večno da živim. Moj izbor su nekvalitetni hrana i piće, a što se pića tiče ne mislim na alkohol, nego eto baš na coca colu zero koja je upravo puna tih veštačkih zaslađivača.
    (samo kažem..., 28. novembar 2022 09:10)

    # Link komentara

  7. Poenta nije da je zdravo, nego da nema kalorija. Ako vec zelim da popijem koka kolu, logicno je da cu uzeti onu bez kalorija. Iz kog razloga bi uneo dodatnih 400 kalorija bez potrebe???
    I jedno i drugo su smece, samo sto je ovo drugo smece bez kalorija.
    (Straight Outta München, 28. novembar 2022 09:10)

    # Link komentara