Ceđenje voća - danak lenjosti: Stručnjaci savetuju da ipak pojedete ceo plod

U poslednje vreme na društvenim mrežama se širi trend, saveti za "đusing", odnosno poseban nači pripreme, ceđenog voća i povrća. Ovakav način konzumiranja soka se preporučuje jer je, navodno, zdraviji od unošenja celih plodova. Međutim, stručnjaci tvrde da ovaj trend i nije toliko zdrav.

Izvor: klix.ba
Pošaljite komentar
  1. Kako lenjost? Pa lakše mi je da pojedem celu pomorandžu nego da je iscedim.
    (Kvaradona, 18. novembar 2022 22:17)

    # Link komentara

  2. Ni blendirana hrana nije dobra. Znaci hrana mora da se žvaće da enzimi pljuvacke sa fibrinom i mucimom obloze hranu i sprece jako djelovanje kiseline. Ovako popijena hrana direktno ide u zeludac, fermentira i stvara jako neugodan efekat. Ako se vec izima onda se uzima po jedan gutljaj svakih pola sata ali ipak radi vise stete nego koristi. Ako nastavite sa blenderom zablete za kiselinu su vam buducnost.
    (rvat, 18. novembar 2022 22:00)

    # Link komentara

  3. ovaj put sam za strucnjake, da, mozda jednog dana i od njih nesto bude;)
    (negativac, 18. novembar 2022 20:28)

    # Link komentara

  4. Blendirana hrana duze drzi sitost,bar tako tvrde u istrazivanju sa americkom vojskom,tamo su recimo jednoj grupi blendirali sniclu i grasak,dok drugoj su davali normalan obrok,celu sniclu i grasak,ovi drugi bi pre poceli da budu gladni.Mozda su na tako nesto ti strucnjaci ukazivali a ne da je zdraviji sok,vec da duze drzi sitost,ako sok uopste moze da zasiti.
    (kralj, 18. novembar 2022 19:54)

    # Link komentara