Alergija na sunce: Jedan je znak da ste preterali sa sunčanjem i da vam hitno treba lek

Alergija na sunce uključuje osip od sunca koji je reakcija kože usled izlaganja suncu. Iako može izazvati nelagodnost, osip od sunca obično ne dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema. Ipak, više je vrsta osipa od sunca i simptoma, kao i načina rešavanja problema, koje morate znati kako biste problem efikasnije rešili.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Postepeno izlaganje suncu je najbitnije. Počnite još u maju kraće izlaganje. A na moru pored zaštitne kreme morate da koristite samo prave suncobrane, one sa nanesenim slojem metalik/aluminijuma koji zaista zaustavljaju sve UV zrake i ispod kojih je hladovina kao pod gustom krošnjom drveta. Oni razni šareni, sa natpisima nekih firmi, pića, sladoleda, samo prave senku, a UV zraci prolaze i oštećuju vam kožu i izazivaju alergijske reakcije.
    (Pingvin iz Nišavu, 14. septembar 2022 18:43)

    # Link komentara

  2. Punih 25 godina se mucio sa ovim osipima, najbolje su mi pomagale Eucerin antialergijske kreme za suncanje ali bi uvek iskocilo nekoliko (desetina) pristeva koji su nesnosno svrbeli...

    a onda su mi otkrili Bio Astin ili Astaxanthin (ovo zvuci kao iz onih glupih reklama).

    U pitanju je neki extrakt iz morskih algi, ima mnogo proizvodjaca, ja sam koristio Dr Mercola i Solgar, ljudi koji su mi peporucili pilule piju Hawaian Bio astin. verujem da su i drugi koji sadrze astaxanthin ucinkoviti.

    Mora da pocne da se pije 45-60 dana pre odlaska na odmor i sve vreme tokom odmora tj izlaganja suncu. Prosle godine sam tek pretposlednji dan skupio hrabrost da isprobam dejstvo i to samo na kratko, 1 kupanje tusiranj i susenje na suncu ali ove godine zadnjih 7 dana uopste nisam koristio zastitne kreme, apsolutno nijedan prist (osip, koprivnjaca) se nije pojavio.
    (ex bmw fun, 14. septembar 2022 17:55)

    # Link komentara

  3. Meni su najsmesniji oni koji su retko na suncu i onda odu na letovanje i za 7 do 10 dana vrate se sprženi do koske.
    Nisam neki ekspert ali mislim da je to i najgore za kožu.
    (Seek and Destroy, 27. avgust 2022 10:26)

    # Link komentara