1. Ne znam nikoga ko je odbio da uradi ovaj test. Rutinski se radi u porodilištu ili, ukoliko se brzo ode kući, u dečijoj bolnici. Samo oni čije dete ima bolest dobiju obaveštenje o nalazu.
    (Tali, 9. avgust 2022 12:02)

    # Link komentara

  2. Odbijamo test jer smo neobrazovani i primitivni!
    (sa severa, 4. avgust 2022 17:56)

    # Link komentara

  3. Ja sam uradila genetski skrining pre trudnoće (iz krvi) na niz razlicitih genetskih poremećeja. Postoje različiti genetski paneli koji se rade i koje vam Dr preporuci.
    Na sreću moji rezultati nisu pokazali ništa zabrinjavajace, ali da jesu, sledeci korak je konsultacija sa geneticarem i sa vašim Dr koji vam onda pojasne rezultate i šta to znaci za buduću trudnoću. Vrlo korisno i preporučila bih svima koji planiraju trudnoću.
    (čitalac, 4. avgust 2022 00:40)

    # Link komentara

  4. Da bas je retka,skoro svaki drugi dan objave da su otkrili kod nekog deteta. A niko da izadje i da kaze zbog cega od veoma retke dodjosmo do ucestale bolesti kod dece.
    (Astro, 3. avgust 2022 20:50)

    # Link komentara

  5. Nemam svoju decu i ne mogu da razumem roditelje koji odbijaju ovaj test. Dakle test je besplatan i apsolutno neškodljiv za dete, bukvalno se uzima kao krvi. A možete da otkrijete i sprečite izuzetno tešku smrtonosnu bolest. Ako otkrijete dok je beba, ima šanse da preživi. Ako otkrijete kasnije, imaće izuzetno težak život dok ne umre. Dakle zašto odbiti test?
    (..., 3. avgust 2022 20:45)

    # Link komentara