1. Kao i kod svakog zdravstvenog problema.
    Kada osetite da nije kako treba, gurajte do kraja
    Pre dve godine, posle preležane korone, sa jako visokom temperaturom, pojavile mi se dve mušice u vidnom polju i sevanje kad padne mrak
    U domu zdravlja, nije to ništa, proći će
    U privatnom domu zdravlja, ipak bolji tretman, pregled duže traje, utvrđeno da je problem, ali isto, ne može ništa da se uradi, tako je kako je.
    Okreći telefone, nađem par poznanika koji su lečili takav problem ali kod svojih roditelja.
    Daju mi kontakt, odem tamo, i naravno
    Dijagnoza ablazija retine, odvajanje mrežnjače.
    Odmah laserska operacija, koja je neorijatna, ali kad mora.
    Mrežnjača se "hefta" ili vari, da se ne bi dalje odvajala.
    Mušice ostaju zauvek, nekad smetaju, nekad ih ne vidim.
    Kontrola mora, često.
    Ljudi, kada imate problem, gurajte sve dok ne dođete do kvalifikovane osobe da vam reši taj problem.
    (Miroslav, 14. maj 2022 18:02)

    # Link komentara

  2. EJJJ BATALITE TO POD HITNOOO!!!Pre dva meseca mi se videlo crno ispred oka,i na netu piše ništa ,proći će,svi imaju to,apotekarka mi kaže-ništa samo cirkulacija i...Presedeo sam taj dan,rakoh sutra ću progledam i sutra nije-kod doktora on odmah prioritetni uput za bolnicu dg INFRAKT OKA i...Da sam se još malo lečio preko neta sad ne bi bio dobro ko što jesam,nego SLEP!!! I ovo da ukinete pod hitno da Vam ne...!!!
    (nišlija, 13. maj 2022 18:19)

    # Link komentara

  3. Ha, koliko i kako se leče pacijenti u odredjenim ustanovama u Srbiji? Kod doktorke Maje u Smederevu pacijenti čekaju već četvrtu godinu da se udostoji neko od osoblja da pozove da biste dobili uput za Beograd. Po drugi put obećava, ali uputa za pregled zbog sumnje na glaukom-tri vrste pregleda koje ne postoje u Smederevu i dalje nema iako se prošle godine išlo na običan kontrolni oftalmološki pregled. Da li je zbog korone ili čega već, ali ažurnost im nije jača strana.
    (SD, 13. maj 2022 17:14)

    # Link komentara

  4. (Dragan, 13. maj 2022 15:11)
    zato odmah trazite od svog ocnog lekara uput za pasterovu. lekari u domu zdravlja nemaju ni znanja ni iskustva niti aparata da bi sa sigurnoscu razlikovali odlubljenje staklastog tela od odlubljenja mreznjace
    (s, 13. maj 2022 16:44)

    # Link komentara

  5. Dobio sam ih nakon sto mi je strano telo upalo u oko. Dan posle se pojavila kao dlacica i par tackica u vidnom polju. To je bilo pre mesec dana. Da li ce nestati? Bas mi smetaju. Ima li ko iskustva?
    (Sasa, 13. maj 2022 16:25)

    # Link komentara

  6. Zjake...
    (vepruljko, 13. maj 2022 15:17)

    # Link komentara

  7. imala sam odlubljenje staklastog tela. nazalost ti koncici kao posledica ostaju do kraja zivota u vidnom polju. srecom, bilo je staklasto telo a ne mreznjaca. ako vam se dogode blesci svetlosti u oku, idite odmah do lekara. ako je mreznjaca u pitanju, jako je opasno
    (s, 13. maj 2022 15:16)

    # Link komentara

  8. Koristan članak, uzmite sve to za ozbiljno.
    Ovo vam, nažalost, govorim iz iskustva: Ako vam se u jednom trenutku pojavi mnogo tačkica, i ne nestaju, što pre idite kod lekara. Vrlo lako je moguće da vam je pukla mrežnjača. Ona može da se laserski zavari, a ako se to ne uradi, za neko vreme može mrežnjača da se odvoji, što je već mnogo ozbiljnija bolest.
    Pazite, ima očnih lekara koji NE MOGU DA PREPOZNAJU PUKNUĆE MREŽNJAČE! (moje iskustvo).
    (Dragan, 13. maj 2022 15:11)

    # Link komentara

  9. Ovo imam od kako znam za sebe. Ni malo prijatna pojava. Kao malom detetu je u meni izazivalo veliki strah od slepila.
    (Bambi, 13. maj 2022 15:02)

    # Link komentara