"Oluja slobodnih radikala" - loši geni povećavaju šanse za teži oblik kovida

Skoro je duplo veća podložnost za nastanak kovida 19, a čak 12 puta veća šansa za razvoj teže kliničke slike, koja može dovesti i do smrtnog ishoda, ako pacijent ima loš genetski profil pojedinih antioksidantnih enzima, utvrdili su istraživači s Instituta za medicinsku i kliničku biohemiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Izvor: Kurir
Pošaljite komentar
  1. Svaka čast za istraživanje. Jedina nevolja je što se ta kiselina što preporučuju ne bi smela piti sa određenim antibioticima koje lekari prepisuju, te bi trebalo ipak konsultovati lekara pre samostalne upotrebe.
    (Milorad, 6. decembar 2021 09:50)

    # Link komentara

  2. "Ovakav individualni pristup pacijentu i jeste osnovni princip nove ere tzv. personalizovane, odnosno precizne medicine", navodi prof. dr Matić.
    Ovo što je rekla uvažena profesorka je srž, odnosno suština budućeg razvoja medicine, farmacije i ostalih pridruženih medicinskih nauka - individualni pristup svakom pacijentu, uz individualizaciju primenjenih metoda lečenja, odnosno farmakoterapije. Nažalost, mislim da smo mi(a i dosta zemalja u svetu) još uvek daleko od ovog pristupa terapiji...
    (Saša, 6. decembar 2021 09:13)

    # Link komentara

  3. mislilac@
    to sto ti pijes tablete ne znaci nista jer ga zeludacna kiselina razgradi i unisti i tako unet nema apsolutno nikakvo dejstvo na ljudski organizam ! on se uzima ili intravenski (inekcija) ili infuzijom i jedino tako moze da ima efekat ! inace za njegova svojstva si u pravu.
    (darkknight, 6. decembar 2021 09:13)

    # Link komentara

  4. .... I taj NAC se oduvek prodavao kao suplement. A sad, slucajno ili ne, bas se podudara kako se pojavila korona zabranili su ga u SAD da se prodaje kao suplement.
    (Mislilac, 05. decembar 2021 22:13)

    Pogrešno misliš i pišeš, jer NAC nije zabranjen u SAD, možeš da ga kupiš preko neta, na primer Iherb i slični sajtovi. I šta više nije skup ni malo.

    NAC je potentan i nije svemoguć. Ne treba sa njime preterivati. Pročitaj malo istraživanja. 1 dnevna doza od 600mg se pokazala kao bezbedna. A jako bitna stvar je i da ometa određene linije/grupe antibiotika.
    Zato oprez.
    (danx, 6. decembar 2021 08:28)

    # Link komentara

  5. Konacno jedan dobar profesionalan pristup lecenju i tretmanu ljudi, a ne ovo nakaradno manipulisanje ljudima sa anti ljudskom tzv vakcinom koja razbija prirodni imunitet.
    (MT, 6. decembar 2021 08:15)

    # Link komentara

  6. Malo pročiati o liposomalnom vit C
    (bl, 6. decembar 2021 08:14)

    # Link komentara

  7. Ma da, geni su krivi. Koliko filozofije oko običnog nedostatka vitamina D(3).
    (Gospodar Zarin, 5. decembar 2021 22:40)

    # Link komentara

  8. I jos jedna zanimljiva slucajnost. Taj NAC koji se spominje u tekstu je pred-forma za pojacanu prirodnu proizvodnju glutathiona. Toliko je mocan da se cak propisuje kao lek za ljude sa ostecenom jetrom. I taj NAC se oduvek prodavao kao suplement. A sad, slucajno ili ne, bas se podudara kako se pojavila korona zabranili su ga u SAD da se prodaje kao suplement.
    (Mislilac, 5. decembar 2021 22:13)

    # Link komentara

  9. Glutathione je najjaci prirodni antioksidant, proizvodi ga jetra, i kako starimo sve manje ga proizvodi. To cak i objasnjava zasto deca nemaju tesku klinicku sliku. Pijem Glutathione u tabletama i jecmenu travu u prahu koja je isto bogata antioksidantima. Doduse pijem to vise iz estetskih razloga ali koronu jos nisam imao.
    (Mislilac, 5. decembar 2021 21:48)

    # Link komentara

  10. Alfalipoidna kiselina.
    (Dule, 5. decembar 2021 21:46)

    # Link komentara

  11. Očekivani rezultati i lepo istraživanje. Mi već bombardujemo pacijente antiksodiansima, ali ne bi bilo loše odrediti oksidativni profil pacijenta i u skladu sa tim dati doze antioksidanasa. I ne samo vitamin C, mora u kombinaciji sa vitaminom E. Čestitke kolegama na istraživanju i objavi rada.
    (Andrej, 5. decembar 2021 20:46)

    # Link komentara