Da li vakcina štiti od "postkovid sindroma"?

Dostupne vakcine pouzdano štite od težeg toka bolesti. Međutim, da li sprečavaju sporo povlačenje simptoma poznato kao "postkovidni sindrom". Prva istraživanja pokazuju da je zaštita verovatno - samo delimična.

Izvor: DW
Pošaljite komentar
  1. Prelezao kovid, bio umoran i zadihan 10 dana, posle na trening kao i obicno. Ono sto me stvarno unistava, i moje fizicko i psihicko zdravlje, su neustavne propusnice, prica o obaveznim vakcinama i ostalo. Spreman sam da idem do kraja, znate iz Otkrivenja ko ce se spasti - ko izdrzi do kraja.
    (Vlada, 5. decembar 2021 22:02)

    # Link komentara

  2. Do sada su dve moje prijateljice prošle taj postkovid sindrom. Vrlo ozbiljno i poprilično teško iskustvo za njih. Obe su jmale neki srednji oblik bolesti, sa lakšom upalom pluća. Jedna je bila vakcinisana (nije ni kineska ni ruska u pitanju), druga nije. Male su to brojke za zaključak ali eto, to je moje iskustvo.
    (only fools and horses, 5. decembar 2021 21:34)

    # Link komentara

  3. Ne štiti ni od kovida.
    (kimi R, 5. decembar 2021 20:44)

    # Link komentara

  4. Ма штити од свега сем од вируса!!
    (Јован, 5. decembar 2021 20:02)

    # Link komentara

  5. "Postkovid sindrom" je vakcina.
    (Terminologija, 5. decembar 2021 19:47)

    # Link komentara

  6. Ja sam sve to imao i pre i posle kovida. Samo sam pre mislio da je zamor materijala, loša ishrana, loš san, nedostatak aktivnosti, nerviranje.. I nikom nisam pričao jer ko bi slušao. A sad znam da je nešto mnogo finije - "postcovid"
    (Dacha, 5. decembar 2021 19:45)

    # Link komentara