Zujanje u ušima nije bezazleno

Neprijatan zvuk u glavi, u jednom ili oba uha često je simptom raznih oboljenja - hipertenzije, problema sa kičmom, ali i bolesti samog uha. Međutim, mnogi ljudi se sažive sa tim problemom i ne idu kod lekara. Pravovremena dijagnoza i početak terapije u 60 odsto slučajeva mogu otkloniti ovu neprijatnost.

Izvor: RTS
Pošaljite komentar
  1. Letos odem da se okupam na jezeru i začepi mi se desno uvo. Pokušao sa treskanjem glave i naginjanjem na tu stranu da ga odčepim kao većina nas što prvo uradi, osećaj začepljenosti me držao nekih sedam dana, ali posle svakog tuširanja u tih sedam dana ako mi uđe voda u desno uvo još veća začepljenosti se javlja. Odem kod orl doce,kaže samo će to proći, platim 2500 hiljade z savet i odem kući.Posle tri dana osećaj začepljenosti je popustio ali počelo je neko pucketanje u ušima kad naslovnim glavu na desnu stranu, čak kad jedem određenno žvakanje hrane mi izaziva kao neko blago škripanje u ušima. Odem kod drugog orl maga, kaže proći će to za nekih mesec dana, platim 2000 (ovaj bio jeftiniji) i odem. U narednih 7-10 dana pucketanje utihne ali nastaje novi problem, prvi put u životu čujem glasno pulsiranne kad god ležim u krevetu, znači boga mi mogu puls da izmeri po tome, tako jako čujem otkucaje srca jasno i glasno u desnom uvetu. Odem kod trećeg maga posle par dana jer me to uplašilo. Kaže da isperemo, ispere mi oba uha, u tom desnom je izašla mala tačkica jedva vidljiva za oko, kaže začepilo se, evo vidiš. Pa mi je sipao nešto i čačkao 15 minuta. Kaže sve je u redu, a to svi čuju kad obraćaju pažnju na to. Zahvalim se i časti ga 1000 na te 2000 koliko košta pregled. Moram skratiti, pucketanje, škripanje tokom određenog žvakanja i jak utisak pulsiranja je ostao isti. Ponekad mi se javi strašan svrab. Ne znam šta ću.
    (Srbistanska medicina, 22. novembar 2021 17:29)

    # Link komentara

  2. Ja kako uveče popijem lek za pritisak i kad se noću probudim vum,vum ili šušti ko 80 kad nestane program na tv.Pomaže jedino šetnjs pre spavanja i lekova za pritisak.
    (Pivke, 22. novembar 2021 09:36)

    # Link komentara

  3. Prvo zujanje u uvu, pa totalni gubitak sluha. Vraćen inekcijama kortikosteroida. Nakon 7 meseci zujanje u drugom uvu, pa totalni gubitak sluha. Opet inekcije, pa u hitnu pomoć zbog pritiska izazvanog inekcijama. Ostala sitna oštećenje. Zujanje, sad konstantno, snimama glava sve OK. Navikneš, kazu postoji terapija zvukom, nisam još probao. mada zaboravim da zuji dok ne leglem ili ne pročitam tekst o zujanju.
    (Nebojša, 22. novembar 2021 08:58)

    # Link komentara

  4. Zujanje mi se povuklo na 20 dana u periodu kada sam odlucio da primenim autofagiju. Kada sam se vratio “normalnoj” ishrani, zujanje se vratilo.
    Ponovo se spremam da krenem sa autofagi pa cemo videti…
    (Straight Outta München, 22. novembar 2021 08:51)

    # Link komentara

  5. Kao neko kome pisti, bubnji, zuji preko 20 godina, moj iskren savet sto pre se naviknete bice vam mnogo lakse u zivotu. Uvek neka vam radi tv, radio bilo kakva buka da ne obracate paznju na tinitus. Ja nosim slusne aparate i meni je to od usiju, sto pre prihvatite novu realnost to ce pre biti bolje, verujte mi za to leka nema, nemojte sa bacate pare na razne lekove, tretmane itd. Samo gledajte da sto vise vremena provodite u prirodi i sto manje stresa to je jedini lek ne samo za tinitus nego uopste za celokupno zdravstveno stanje!
    (Zoks, 22. novembar 2021 08:48)

    # Link komentara

  6. Ko ima Menierov sindrom (vrtoglavica, povraćanje) prva stvar da se izbaci so, gazirana pića i kafa bar mesec dana, ali strogo. Dolazi do nagomilavanja kalcijuma u uhu i to izaziva sindrom. Ovo je iz ličnog iskustva.
    Još jedan savet: ne uzimajte olako bilo koji lek. Ako nije hitan prvo probajte strogom dijetom da očistite organizam od štetnih materija. Tek onda ako mora uzmite lek. Dijeta bar mesec dana.
    (Deki, 22. novembar 2021 06:17)

    # Link komentara

  7. Meni je doktor ustanovio da je to bilo povezano sa sinusima.

    Otisao sam na more deset dana zbog sinusa i radio sam Valsalvin manevar nesto manje od mesec dana svaki dan, i evo da kucnem u drvo, vec pola godine je sve u redu.

    Proguglajte sta je Valsalvin manevar.

    Mozda nekima od vas pomogne.
    (Robin Hud, 22. novembar 2021 06:03)

    # Link komentara

  8. Meni od ogranja video igara-pucačina. Već 7 godina, ne mogu da prežalim što sam to sebi dopustio i zato oprez!!!
    (Dragan, 22. novembar 2021 06:02)

    # Link komentara

  9. A postojimo i mi koji mozemo da cujemo sopstveni krvotok u relativno normalizivanoj tisini a za to nema leka.
    (qqsamotako, 22. novembar 2021 01:38)

    # Link komentara

  10. Decenijama nosim slusalice u usima, nikad preglasno. Kao student uglavnom je to bila muzika, a poslednju deceniju uglavnom podkasti.
    Kao mlad sam negde procitao da zvuk sa slusalica treba maksimalno da bude podesen tako da mozete normalno da cujete razgovor sa osobom koja stoji 2 metra od vas.
    Znaci nije neka buka u pitanju.
    No ipak ovo zujanje mi se pojavilo pre 10-ak godina, nista preterano, ali u tisini ga nedvosmisleno cujem.
    Od slusalica u usima mi se vremenom javljaju neke krastice. ORL me pregledao i rekao da je to gljivicno, te Sinalar krema to resava za dva dana.
    Elem, naleteo sam nedavno na starog ruskog doktora, Neumivakin se preziva, na YT. Kaze covek da ispiram svako vece usi sa 3% hidtogrnom i nakon 3 nedelje ce to zujanje prestati.
    Probao sam i meni je ,aista to pomoglo. Ono, prve 2 bedelje i ne primecujes poboljsanje, ali nakon 3 nedelje je prestalo
    Povrh svega, hidrogen mi je potpuno izlecio i one gljivice u usima. 3% hidrogen, ej bre, ne moze biti jeftinije resenje od toga.
    Prestao sam nakon tog ocepljivanja da ga koristim, ali mi se zujanje povratilo nakon mesec dana.
    Naravoucenije, bar u mom slucaju: svaka 3-4 dana isperem usi hidrogenom pre spavanja, a slusalice za usi ocistim alkoholom svaka 2 dana.
    To je to, probajte, mozda i vama pomogne
    Kod mene je verovatno uzrok bila kombinacija prlhavih slusalica i zvuka koji direktno ulazi u uvo.
    (Moj skucaj, 22. novembar 2021 01:11)

    # Link komentara

  11. Ista nam je muka. Ja ne znam ni kad mi je to pocelo, ali imam osjecaj da cijeli zivot zuji u lijevom uhu, nekad manje, nekad vise... Ono sto sam primijetio je da, kad je glasna muzika, ne mogu da cujem sagovornika jasno dok ne zacepim oba uha, tad ga cujem sasvim jasno.. Ne znam da li to povezano sa tim zujanjem i da li neko ima takvo iskustvo, ali to je ono sto mi najvise smeta, a na zujanje sam se navikao..
    (Samojedanunizu, 22. novembar 2021 00:52)

    # Link komentara

  12. Muzika na kvadrat!
    (Mrko Mrkajlovic, 22. novembar 2021 00:44)

    # Link komentara

  13. titnitusu nema poznatog leka. sve ostalo je prevara
    (aj, 21. novembar 2021 17:23)
    Prijatelju, osim hirurgije i antibiotika, cela medicina je prevara. Ako se nešto ne otkloni hirurški ili ne izleči antibioticima, zavlačiće te svim i svačim dok se sam organizam ne izbori, navikneš se ili umreš. Još imaš sreće ako te lekari "lekovima" ne otruju, upropaste ti želudac, bubrege, jetru ili mozak. Ta "savremena medicina" uopšte nema ni cilj da te izleči od bolesti, nego (u najboljem slučaju) da funkcionišeš sa bolešću. Tojest, da možeš da radiš.

    Kad ispucaju rutinske odgovore koje su naučili, ako ti na kraju pomene "stres i genetski faktor", znaj da pojma nema ni šta ti je, ni kako bi to moglo da se leči. Tad je najpametnije otići od lekara i ne vraćati se. Ionako će ti uvek reći "Trebalo je da dođete ranije". Pa jesam, idiote! Rodio sam se u bolnici! Ranije od toga nisam mogao. Ako je time mislio da je trebalo da dođem pre nego što sam osetio tegobe, kako će idiot da me leči zdravog, kad ne ume ni kad sam vidljivo bolestan? Uopbraženi idioti i šarlatani.
    (Bumbar, 22. novembar 2021 00:39)

    # Link komentara

  14. Tinitus vam je kao ćelavost, kad vas zadesi ne možete mu pobeći, bolje da se naviknete što pre i ne obraćate pažnju, kako znate i umete. Noću je najgore u tišini, meni pomaže upaljen tv, jako tiha muzika u pozadini, mašina za sudove, bilo šta samo da nije tišina dok ne zaspim. Preko dana nikad ne čujem. Inače, sviram u bendu, glasno u malom prostoru, ali je okidač bio let avionom. Postoje neke tehnike sa lupkanjem glave otpozadi koje pomognu na par desetina sekundi. Ako budete izbegavali buku i slušalice možda se vremenom malo stiša kao meni. Srećno i izbegavajte ove tekstove što vas podsete da je tu
    (milinko, 21. novembar 2021 23:34)

    # Link komentara

  15. Meni su čistili sinuse jer sam imao neki sekret unutra pre par meseci nekom inekcijom dosta sekreta je izašlo iz nosa nakon toga je zujanje dosta prestalo jedno 15-20 dana kao da je bilo sve to povezano.Nakon čišćenja sinusa nijedno zujanje nisam osetio jedno 20 dana .U brisu iz nosa tačnije iz sinusa su otkrili neku bakteriju Enterococcus za koju su mi rekli da je fekalnog porekla ali je hronično nastanjena u sinusima stvarno ne znam kako jer održavam redovno higijenu.

    Nakon čišćenja sinusa od sekreta unutra a bilo je dosta sekreta verovatno tu godinama kao rezultat upalnog procesa od te bakterije sigurno jedno 2-3 nedelje nisam imao nikakvo zujanje.

    Sa pojačanjem sekreta iz nosa opet zujanje se pojačava.Kada prekinem sa korišćenjem telefona,wifi razgovora i slično i pričam više na fiksnom žičanom telefonu zujanje takođe prestaje na par dana.

    Kad koristim mobilni wifi u blizini zujanje se pojačava.Tako da moj zaključak je prekontrolisati sinuse na sve moguće bakterije i što dalje od wi fi zračenja mobilnih telefona,repetitora,rutera.

    Da i kupio sam vazdušni dušek za spavanje umesto običnog za kičmu.I to isto utiče.Nije skup 20-30 eura a stabilizuje Vam kičmu,vrat,bolove u kičmi,vratu,bubrezima i zategnutost u vratu u toku spavanja bolje nego bilo fizioterapeut nakon par nedelja korišćenja.Bez zezanja.Mana mu je što traje 3-4 meseci i onda mora novi ali cena opravdava poboljšanje zdravstvenog stanja kičme i nerava u mišićima u leđima.
    (Nenad G., 21. novembar 2021 23:33)

    # Link komentara

  16. Počelo zujanje sa 30 godina od preteranog stresa. Doveo život u red, prestalo ignorisanjem i pregledima gde je utvrđeno da je sve ok. Vratilo se posle 5 - 6 godina nakon 3 - 4 vezana stresa i evo traje već 3 godine. Ovaj put nisam išao kod lekara, a možda treba da odem..
    (axon, 21. novembar 2021 23:04)

    # Link komentara

  17. Само да додам да је тинитус велика патња за оболелог. Разлози за његов настанак могу бити безазлени (нерегулисана анемија, хипертензија...) али никада разлог за то није вратна кичма па још и "намештање атласа"? Нисам ОРЛ стручњак, нити неуролог али је (неко је овде навео) и токсичан учинак лекова такође могући разлог (хемиотерапија и неки други лекови) али лекар тада није имао избора у погледу користи и штете када је живот у питању. Када ће се тинитус десити и коме то нико не зна али је превенција избегавање буке а поготово слушалица мобилног телефона. Прича о тинитусу захтева бар 1000 пута више писаних карактера од ових из свакодневног коментарисања реалности и живота.
    (обс, 21. novembar 2021 22:53)

    # Link komentara

  18. Ustanovljen mi je tinitus pre par godina. Okidac mi je bio pocetak alergije na ambroziju, tj kada sam poceo da pijem antihistaminike. Doktorka me je pitala da li ih pijem i odmah sam shvatio da se sa tim poklopilo. Inace cujem zujanje identicno zvuku zujanja komarca.
    (kroki23, 21. novembar 2021 22:41)

    # Link komentara

  19. Brate pa šta mi je sve zviždalo oko ušiju 94e i 95e dobro mi u glavi ne svira Bečka filharmonija. Jednostavno čovjek navikne sa tim da živi.
    (Boris, 21. novembar 2021 22:25)

    # Link komentara

  20. Meni u ušima ne zuji, već huči. Ne mogu da opišem, možda kao kad plutate, pa pod vodom čujete zvuke od spolja...Obišla ORl doktore, snimila sluh, magnet, uradila onaj test kad pratiš crvenu tačku očima (kako se zove?), ništa našli nisu. Jedan ORL mi rekao da čujem šuštanje vlastitog krvotoka. Ma super! Navikla sam se, saživela sa tim zvukom. Povremeno nestane, ali se uvek vraća...
    (Iki, 21. novembar 2021 22:24)

    # Link komentara

  21. Upravo mi zuji u ušima.
    (ja, 21. novembar 2021 22:24)

    # Link komentara

  22. ja 7 meseci kako imam zujanje u levo uhu, radio sam sve moguće testove i skener glave na kom mi je jedan doktor otkrio a imam neku tečnost iza srednjeg uha i da mi ona pravi problem i da mora neka mala operacija da se uradi,moraju da mi stave nešto u uvo da bi tu iscurela ta tečnost. kaze da je to imam od malena ali eto tek sad se to pokazalo. inače u parizu živim i ovde su mi to otkrili.
    (james, 21. novembar 2021 22:22)

    # Link komentara

  23. Postoje istraživanja na ovu temu, ima ozbiljnih profesora na YouTube koji se time bave, ali leka za sada nema. Jednostavno, toliko se malo poznaje ta regija, tu je mozak, itd. da leka nema. Nekome nešto pomogne kao cink, lekovi protiv vrtoglavice / ravnoteže, lekovi za pritisak, nekome ništa. Ima i genetike verovatno, mom bratu zuji od 2007 u oba uveta, a meni od 2017 u levom, počelo je tiho, na po par minuta dnevno, sada se pojačalo i konstatno je. Slabije čujem na levo visoke tonove, a i pomeren mi je "pitch" tj. percepcija visine nekih tonova. Sve u svemu, navika je lek.
    (D, 21. novembar 2021 22:04)

    # Link komentara

  24. Зујање у ушима (тинитус) и већа учесталост у младих директно је повезана са слушалицама моб. телефона које младе особе свакодневно, неумерено користе. Тинитус у старијих често је последица стажа и рада у условима буке али и атеросклеротских промена или неадекватног лечења ранијих упала средњег ува. Тинитус за узрок има локалне разлоге (уво и слушни живац) и опште, васкуларне и друге разлоге. Дијагностика је сложена зато што је алгоритам могућих узрока велики. Уз тинитус често постоји и ослабљен слух или вртоглавица. Најчешћи разлог је оштећење слушног живца. Превенција је избегавање буке и правовремено лечење упале средњег уха. Лечење тинитуса је повезано с узроком настанка. Добар интервју и његово стручно тумачење углавном помажу. Магнетна резонанца искључује врло опасне могуће разлоге тинитуса али га не лечи!
    (обс, 21. novembar 2021 21:51)

    # Link komentara

  25. Ja nemam zujanje ali glasovi u glavi me ubise,a tek kad se medjusobno posvadjaju pa to je nepodnosljivo.
    (Pokondirena tikvica, 21. novembar 2021 21:49)

    # Link komentara

  26. Nedovoljno sna ili previše glasne muzike takodje dovode do zujanja...manje koristite mobilne telefone i pola problema je već rešeno.
    (moderno doba, 21. novembar 2021 21:48)

    # Link komentara

  27. Na žalost, tinitus je jedna od retkih stvari koje nameštanje atlasa ne otklanja. Govorim iz iskustva. Imao sam problem sa vrtoglavicom zbog atlasa koji je nestao nakon nameštanja, ali zujanje je i dalje tu. Odavno sam se navikao. Nije ni čudo, decenije preglasne muzike...
    (Ras, 21. novembar 2021 21:22)

    # Link komentara

  28. Menierov sindrom... imam ga vec 13 godina. Na svakih 5 godina napadi zujanja, vrtoglavice i nagluvosti koji traju po 2-3 dana. Sve posledica psihosomatskih promena.

    Sada kada prepoznam da se pojačava jedino pomaže BETASERC lek koji sve vrati u normalu nakon 1-2 tablete. Jedina pomoć su dobar san, redovna ishrana, manje stresa i naravno kad god čujete zujanje samo naučite da ga ignorišete. Sa time se mora živeti, nema druge pomoći (tj. ima, hirurški da se prekine slušni nerv, izgubi se sluh a i sve ostalo što donosi ovaj sindrom).
    (Valverde, 21. novembar 2021 21:21)

    # Link komentara

  29. Ја чујем музику, а нем појма одакле допире .. Бетовен, Вивалди...
    (Москва Сити, 21. novembar 2021 21:20)

    # Link komentara

  30. Meni je krenulo od strasne kijavice i gripa, zapusilo se uvo. Nakon mesec dana se otpusilo ali otad uvek imam problema sa uhom. valsalva manevar ponogne tek tolko dok ne zaspim, pa od jutra sve ponovo. Bio kod doktora i dao mi terapiju za alergiju.
    (Milos, 21. novembar 2021 21:10)

    # Link komentara

  31. A gde da se javim...Ja sam bio kod lekarke oa me poslala na ORL tamo kazu sve Ok...snimili mi audiometrijom, malo visoki tonovi i tu smo stali a meni i dalje svira u uzima?
    (Vladica, 21. novembar 2021 21:09)

    # Link komentara

  32. Kratkotrajno zujanje u jednom ili drugom uvu je klasicna hipnoza od strane velikog brata...
    (Djoko, 21. novembar 2021 20:59)

    # Link komentara

  33. blago zujanje je uvek prisutno, ali gotovo nikada ne obracam paznju na to. Uostalom, ceo zivot sam bila ubedjena da je to normalno i da se desava kod svakoga.
    (tv, 21. novembar 2021 20:40)

    # Link komentara

  34. Imam tinitus vec duze vreme, kod sto lekara bio i nista. Spasila me jedna doktorka rekavsi mi Betaserc ujutru i uvece po jedna i Gingkomaxx posle rucka ( 3+ meseca barem). Nije prosao ali barem mogu da funkcionisem i spavam. Srecno ljudi, znam kako vam je
    (Dingding, 21. novembar 2021 20:34)

    # Link komentara

  35. A możfe i od namerno zatrovane gradske vode.
    (Ohhh, 21. novembar 2021 20:21)

    # Link komentara

  36. Mene ovo ubija već godinu dana molim nekog kompetentnog da mi pomogne jer ovo haos
    (Hudini, 21. novembar 2021 20:20)

    # Link komentara

  37. Živim u NS i u poslednjh godinu dana idem od ORL soecijaliste do neurologa ali zuji li zuji.radili mi i magnetnu rezonancu i ništa.U jednom momentu na levo uvo nisam ništa čuo nekoliko dana pa postepeno opet čujem.Za vreme totalne gluvoće,pitam lekare specijaliste kako to da sam gluv za sve zvuke a da zujanje i dalje čujem? Zaključak je da naši lekari/ne znam za druge/pojma nemaju šta da rade sa tinitusom i kako da ga izleče/kažu da se na leči/.Navodno je on indikator neke bolesti koju naši lekari nisu u stanju da otkriju ili ih baš i ne interesuje.A najčešci odgovor u ovih proteklih godinu dana je :a imali ste Koronu,e to je zbog toga.A 44 godine sam uplaćivao zdravstveno osiguranje.
    (bogdan, 21. novembar 2021 20:15)

    # Link komentara

  38. Zujanje u ušima mi se pojavilo od kad mi je u neposrednoj blizini pukla malo jača petarda.
    Zujanje, šum se pojavljuje samo kad je tišina, inače normalno sve dobro čujem, barem za sada.
    Nisam ni išao kod specijalista, kolko vidim isplati se samo ako se ode odma na početku pojavljivanja istog, kasnije je vjv prekasno.
    (josip_zg, 21. novembar 2021 20:14)

    # Link komentara

  39. Zuji iz mozga ne iz usiju. Anksioznost i emotivno nezadovoljstvo, zato zuji.
    (andrej, 21. novembar 2021 20:12)

    # Link komentara

  40. imam tinitus od 2012, na koncertu sam bio blizu zvucnika. nije ni malo bezazleno.
    ok cujem, prodjem lekarsko uverenje.
    ali vremenom nece to biti sjajno.
    (Belmont, 21. novembar 2021 20:03)

    # Link komentara

  41. Zujanje u ušima mi se pojavilo od kad mi je u neposrednoj blizini pukla malo jača petarda.
    Zujanje, šum se pojavljuje samo kad je tišina, inače normalno sve dobro čujem, barem za sada.
    Nisam ni išao kod specijalista, kolko vidim isplati se samo ako se ode odma na početku pojavljivanja istog, kasnije je vjv prekasno.
    (josip_zg, 21. novembar 2021 20:02)

    # Link komentara

  42. Naravno da nije. Kad mi zena opali samarcinu zuji mi u usima tri dana! A sto obraz bridi, uff.
    (Maco Srbin-papucar, 21. novembar 2021 19:56)

    # Link komentara

  43. Već 22 g. trpim ravnomeran dubok zvuk u glavi. Glasniji je od kamiona koji pored mene prolazi. Sve preglede od MR pa dalje radila sam u KCS, pa zatim na VMA. Kad mi je lekar najviše ,,instance" u izveštaju napisao ,,buka joj i dalje smeta, javiti se lekaru po potrebi", odustala sam od daljeg traženja pomoći. Čovek navikne na to, pa kao ,,ne čuje". Često se pitam da li sam normalna kad ovoliku buku trpim godinama, ali pomoći nema. Dobro da mi je želudac izdržao more lekova za cirkulaciju; ni njih dugo već ne pijem
    (Budi me buka u glavi, 21. novembar 2021 19:46)

    # Link komentara

  44. meni od kad sam bacio petardu imao 10 godina
    (seljadin, 21. novembar 2021 19:41)

    # Link komentara

  45. Javili se hipphondri... Cus, zujanje u usima. Ima ono kad pisti zbog pritiska ali i zbog toga nisam isao kod doktora. I evo godinama pritisak kao u pilota, prestalo posle godinu dana. Da sam posao cio zivot bih bio na terapijama. A onda i to zukanje zbog kog se javljaju hipohondri. Uvo diizajnirano da upija zvuke iz okruzenja i ljudi pomislili da to moze bez nekih distorzija. WOW. Evo dok nisam ovo procitao nisam znao da mi zuji u usima. Sad eto obratih paznju i zuji. Kao sto je uvijek zujalo ali normalan covjek zna da to ide u rok sluzbe.
    (Srpce, 21. novembar 2021 19:40)

    # Link komentara

  46. Čujem pištanje od kako znam za sebe. Naučila sam da živim sa tim pa ga više ni ne registrujem, ali sam primetila da je najizraženiji kada sam nenaspavana i tada ga je nemoguće ignorisati. Jedini način da ga se otarasim je da nadoknadim san posle cega se neprijatno zujanje svede na podnošljivu meru.
    (BGW, 21. novembar 2021 19:37)

    # Link komentara

  47. Pogotovo ako vam zena zuji po ceo dan, moze izazvati ozbiljne komplikacije da ne napisem nesagledive posledice.
    (humanista, 21. novembar 2021 19:35)

    # Link komentara

  48. Za tinitus jako dobro pomažu nameštanje Atlas pršljena, zatim elektroakupunktura i terapije bioenergijom, takodje i redovno konzumiranje kompleksa B vitamina za ishranjivanje slušnog nerva..
    (Kingston, 21. novembar 2021 19:24)

    # Link komentara

  49. Nije tacno! da je zujanje u usima znak neke bolesti, meni zvrje 40-et godina, jedino ne zuje kad spavam, fala bogu do sada sam zdrav kao dren a sada cu uzeti 68-mu godinu.
    (Milorad, 21. novembar 2021 19:09)

    # Link komentara

  50. Kod moje pokojne supruge, je zujanje u úveru značilo tumor na mozgu! Nezezajte se!
    (cár, 21. novembar 2021 18:48)

    Tužno. i ja imam tinitus levog uha 13godina. Bio sam na magnetnoj rezonanci i sve je hvala Bogu u redu sa mozgom.Nema leka zujanju. Može sa se koriguje slušnim aparatom za visoke tonove kaže dr orl jer na tom uhu imam malo oštećen sluh verovatno od preglasne muzike iz mladosti u klubovima. Ali taj aparat za uho košta enormno visoko tako da...ništa.Navikao sam se na zujanje.
    (Tingol, 21. novembar 2021 19:05)

    # Link komentara

  51. Kod moje pokojne supruge, je zujanje u úveru značilo tumor na mozgu! Nezezajte se!
    (cár, 21. novembar 2021 18:48)

    Ja onda NE MORAM da brinem. JER nemam mozga ZASIGURNO, jer i dalje ovde "živim".
    (innbecilo, 21. novembar 2021 19:05)

    # Link komentara

  52. Dve tri godine. Posle ispiranja ušiju sedam dana bez zujanja i ponovo se vratilo. Primetio sam da kad stavim prst u uvo i držim neko vreme, to zujanje se malo smanji. Možda treba nositi čepove, otkud znam. Dok ovo pišem malo pojačano, pre toga jeo poprilično.
    (todos, 21. novembar 2021 19:03)

    # Link komentara

  53. korona
    (Kulov, 21. novembar 2021 18:59)

    # Link komentara

  54. Имам тинитус отприлике 5-6 година (сада имам 60). Моја огромна срећа је што га несвесно искључујем, па могу с тим да живим. Рецимо, када сам прочитао овај текст, моментално сам “приметио” зујање, иако је оно присутно стално.
    Иначе, знам људе који огромно пате због тога - а томе у принципу најчешће нема лека.
    (А. Петров, 21. novembar 2021 18:59)

    # Link komentara

  55. Ja sam bio dobio zujanje od glasnog slušanja muzike na slušalicama tokom šetnji po gradu i na poslu. Tu sam naviku izbacio i uveo da slušam isključivo kući, taman toliko glasno da mi je zvuk jasan i prijatan. Trebalo je jako dugo vremena ali zujanje se povuklo. Tako da obratiti treba pažnju i na tu naviku.
    (rale, 21. novembar 2021 18:40)

    Isto tako, 10 godina slusanja glasne muzike na slusalicama. Nakon prestanka, posle jedno 2 godine se povuklo kompletno.
    (321, 21. novembar 2021 18:54)

    # Link komentara

  56. Meni se pojavilo u 36-oj godini, sad imam 40. Secam se, to jutro sam se probudio ne znajuci da cu ceo zivot slusati taj zvuk u levom uhu. Mislio sam da je grip, ali sam duboko u sebi znao da ipak nije. Odmah sam se javio kod orl, ocistala mi uho od cerumena i dala neke kapi na bazi maslinovog ulja. Proslo sedam dana, nista. Sta sve nisam radio, audiometriju, rendgen, isao na fizijatriju, nista. Odustao sam posle godinu dana pokusavanja, kada sam shvatio da nema pomoci. Na privatnim klinikama nisam bio, niti bih isao, tamo gledaju samo da vam uzmu novac i nista drugo. Medicina nema efikasan lek za ovo, moramo se navici i brinuti sami o sebi. Pozdrav svima koji imaju tinitus, sve najbolje.
    (Branko, 21. novembar 2021 18:51)

    # Link komentara

  57. Ma da , skinuli me sa Ginkom Bilobom. Nema pomoći ali evo 20 godina pišti i navikao sam se
    (Trotcki, 21. novembar 2021 18:51)

    # Link komentara

  58. Kod moje pokojne supruge, je zujanje u úveru značilo tumor na mozgu! Nezezajte se!
    (cár, 21. novembar 2021 18:48)

    # Link komentara

  59. Мени без престанка зуји у ушима/глави и речено ми је да се то нелечена упала пренела на нерв. Колико год да се чове навикне на то, увек смета, како због тежег разумевања онога што ти други говоре, тако и много више због самог осећаја.
    (my way, 21. novembar 2021 17:02)

    ovo mi se dopada, od kičme se sve prenosi
    Od večeras vežbe
    (Laik, 21. novembar 2021 18:42)

    # Link komentara

  60. Ja sam bio dobio zujanje od glasnog slušanja muzike na slušalicama tokom šetnji po gradu i na poslu. Tu sam naviku izbacio i uveo da slušam isključivo kući, taman toliko glasno da mi je zvuk jasan i prijatan. Trebalo je jako dugo vremena ali zujanje se povuklo. Tako da obratiti treba pažnju i na tu naviku.
    (rale, 21. novembar 2021 18:40)

    # Link komentara

  61. Kada krene da zvoni, pisti, svira u jednom ili oba uveta, odmah kod otorinolaringologa, jer ako je tinitus, imate dobre sanse da vam on pomogne, ali samo ako odmah odete i krene da leci.
    Paralelno otici po uput za snimanje glave, jer postoje benigni oblici tumora glave koji mogu dovesti do ovih simptoma.
    Ako je tinitus, promenite nacin zivota, jer svi ljudi koji ga imaju a ja ih znam, ukljucujuci mene, su ga zaradili zbog stresnih situacija. Ovim se nije saliti, jer ako se stanje pogorsa, moze doci do gubitka sluha i poremecaja ravnoteze.
    (Zoki, 21. novembar 2021 18:33)

    # Link komentara

  62. Sklon sam da poverujem da svi mogu da čuju pisak u ušima. Jedino je pitanje koliko su sposobni da ga registruju. Od najranijeg detinjstva čujem taj pisak ( zvuk je frekvencije oko 8.2 kHz - ne pitajte me kako znam, ali znam ). Čujem ga samo kada se nađem u prostoru gde vlada apsolutna tišina. I čujem ga uvek u takvim uslovima. Sada imam 55 godina i dalje ga čujem.
    Pisak kod mene ne zavisi od krvnog pritiska i potpuno je istog intenziteta i kada mi je pritisak 120 sa 80, a i kada je 160 sa 95. Nikada ne prestaje. Jedino što kada je nekakva normalna pozadinska buka teško mogu da ga registrujem.

    E sad ... verujem takođe da postoje i takvi simptomi koji nastaju od neke bolesti, ali verujem da je dobar deo onih koji čuju ovaj zvuk samo malo više senzitivniji i da se tu ne radi o bolesti.
    (Marko, 21. novembar 2021 18:33)

    # Link komentara

  63. "Lekari za grlo, nos, usi su prva adresa kod pojave tinitusa"

    Bio prvi, drugi, treći put, i od svih skopija, metrija, rezonanci, samo su me pitali da li sam se u životu ikad bavio poslom koji podrazumeva bučno okruženje. Kažem ja, svirao sam bubnjeve u rok grupi par decenija. On će na to, pa to je onda to, evo ti gingko biloba. Ništa od pomoći.
    (Aha, 21. novembar 2021 18:27)

    # Link komentara

  64. Kad mi se pojavio tinitus prva stvar koju sam skontao, jeste da mi Bajagina pesma "Tišina" više ne zvuči isto. :')
    (ميلان, 21. novembar 2021 18:23)

    # Link komentara

  65. @Liberty

    U potpunosti se slažem. Katastrofa, bukvalno.
    (Sale, 21. novembar 2021 18:17)

    # Link komentara

  66. Pocelo pre 25 godina.
    Pretrazio sve sto se tada moglo.
    Rekli da je psihosomatski.
    Kad sam manje napet, manje zuji i obrnuto.
    (Udah, 21. novembar 2021 18:17)

    # Link komentara

  67. Мени је зујање у десном уху било индикатор ослабљеног слуха. На десно уво не чујем 25% а на лево 15%. Зујање се не може отклонити никада, може се само донекле ублажити, али доста тога је у психи човека. Постоје апликације за умањење тинитуса (пуштање одређених звукова преко мобилног нпр.) али то може само делимично и привремено да ублажи проблем зујања.
    (ИгорЈ, 21. novembar 2021 18:16)

    # Link komentara

  68. Tinitus, evo vec 3 godine. Sve pretrage i magnetne rezonance i ultrazvukove uradio - nista.

    Samo zivotni stresovi i urban nacin zivota - posledica zvizdanje u oba uha. Naviknes se, drugacije ne vredi...
    (Englez da budem, 21. novembar 2021 18:10)

    # Link komentara

  69. Ma biće da je to korona.
    (sony, 21. novembar 2021 18:07)

    # Link komentara

  70. Никоме од вас није пало на памет да је узрок зујања изван вас – зрачење у фреквентном опсегу близу чујног?
    (Истина, 21. novembar 2021 18:04)

    # Link komentara

  71. @liberty
    Upravo tako. Stalno čitamo o preventivi i preporukama da se treba javitk odmah.
    U realnosti, neće ni da te pregledaju i ne zna se da li je gora državna ili privatna. Samo je razlika u ljubaznosti, a rezultat isti.

    Imam vratnu diskus herniju i posle 10 godina pokušaja da rešim problem i u državnim i privatnim ambulantama, pomirio sam se sa činjenicom da je tako kako je i to je to.
    Zujanje u ušima, trnjenje u prstima, ukočenost vrata i ramena i maksimum dobijem 10 elektroterapija i posle mi kažu da je to to.
    (W, 21. novembar 2021 18:00)

    # Link komentara

  72. poslednjih godina dolazi do značajnog pomaka u lečenju tinitusa. ovo je super knjiga koja je meni izlečila tinitus.

    [link]
    (lazar, 21. novembar 2021 17:58)

    # Link komentara

  73. meni je krenulo 2013 godine i nikad nije prestalo,sluh provjeravao i ostalo sve ok .Kazu moze biti i od problema od kicme ,ko ce mu ga znati....
    (no name, 21. novembar 2021 17:51)

    # Link komentara

  74. Jel i zujajanje u ušima korona.??
    (sony, 21. novembar 2021 17:49)

    # Link komentara

  75. Ovo jednostano nije tačno.
    Ako su uši čiste tj nema cerumena u njima, lekar će vas poslati kući.
    (Torrente, 21. novembar 2021 17:46)

    # Link komentara

  76. Meni zuji u ušima kada pojedem nešto slatko ili popijem gazirani sok.
    (Cile, 21. novembar 2021 17:40)

    # Link komentara

  77. Jos uvek nema leka za tinitus. Meni nista nije pomogla kognitivna terapija (ala ignorišu zvuk). Mada kod hiperakusticara, ima nov uredjaj iz Irske koji koristi plasticnost mozga za rekalibraciju (slusalice i stimulator na jeziku) koji ima neke rezultate mada su i oni upitni. Ima mnogo naucnih istrazivanja da se to resi ali je tezak problem.
    (Mirisla, 21. novembar 2021 17:33)

    # Link komentara

  78. Imam tinitus.
    Neresiv problem.
    Ako neko ima pozitivno iskustvo u lecenju istog bio bih mu zahvalan na savetu.
    (Nikola, 21. novembar 2021 17:30)

    # Link komentara

  79. Tinnitus je neizlečiv. Može da se primiri ili pogorša iz različitih razloga, ali nikada ne ode potpuno. I meni zuji u levom uvetu već 15 godina
    (wiener, 21. novembar 2021 17:27)

    # Link komentara

  80. Prijatelju je nakon magnetne rezonance utvrđen tumor na slusnom kanalu kao uzrok zujanja, srećom benigni. Naravno da nije bezazleno i treba provjeriti.
    (Ko, 21. novembar 2021 17:25)

    # Link komentara

  81. titnitusu nema poznatog leka. sve ostalo je prevara
    (aj, 21. novembar 2021 17:23)

    # Link komentara

  82. (Liberty, 21. novembar 2021 16:33)

    Dobro je da si i ovu temu iskoristio za pljuvanje po Srbiji.
    Tinitus je neizleciv u najvecem broju slucajeva svuda u svetu. Koristi se tinnitus masking sound (imas na You Tube vise ralicitih varijanti pa izaberes sta ti najvise odgovara) ili slusni aparati.
    (Pozdrav iz Beca, 21. novembar 2021 17:21)

    # Link komentara

  83. Tinitus.

    Pomaze, kada se odmah krene infuzija elektrolistkim rastvorom.

    I injekcija vitamina.

    Obicno prestane nakon dan, dva.

    Ko propusti taj vremenski prozor, njemu preraste u hronican tinitus, i tu pomoci nema.

    Lekari za grlo, nos, usi su prva adresa kod pojave tinitusa.
    (Zoran, 21. novembar 2021 17:12)

    # Link komentara

  84. Tinitus, ako se ne povuce u mesec dva ostace za ceo zivot. Ako je uzrok hioertenzija to je resivo. Obicno se ljudi naviknu na taj zvuk. I ja imam problem zujanja usiju, krenulo od bezazlene masaže samo na levo uho i vremenom preslo na oba, neko zujanje kao stari televizori kd ih smanjite do kraja pa onaj elektricni zvuk iz njega. Prvih godinu dana sam se bio smorio zvog toga, obisao sve moguce ordinacije i nista. Sad sam se navikao i kad ne mislim od tome zaboravim na zujanje.
    (boris, 21. novembar 2021 17:10)

    # Link komentara

  85. Meni pocelo posle hemoterapije, evo zuji vec skoro 10 godina.
    (zox, 21. novembar 2021 17:08)

    # Link komentara

  86. Мени без престанка зуји у ушима/глави и речено ми је да се то нелечена упала пренела на нерв. Колико год да се чове навикне на то, увек смета, како због тежег разумевања онога што ти други говоре, тако и много више због самог осећаја.
    (my way, 21. novembar 2021 17:02)

    # Link komentara

  87. Zujanje u ušima i čujemo loš glas posle toga.
    (Pro135, 21. novembar 2021 16:56)

    # Link komentara

  88. Šta je to naspram jedne korone, nebitno kog soja
    (ZyyyZyyy, 21. novembar 2021 16:43)

    # Link komentara

  89. Meni zuji u usima vec 25 godina. I sve slabije skoro pa nista ne cujem na desno uvo . Bio na pretragama , kazu ti slabije cujes na desno uvo . Pa rodjaci zbog t9ga sam i dosao. Pomoc. Nema . Sta je , nemaju pojma.
    (RCZ, 21. novembar 2021 16:43)

    # Link komentara

  90. Odem kod izabranog lekara, kažem joj doktorka imam zujanje, pištanje u ušima, noću kad legnem da spavam u tišini, čujem taj zvuk i tako godinama... kaže ona ma ajde bre svima zuji u ušima...
    Gde i kako običan čovek može da dinagnostikuje neku tegobu koju ima, u Srbiji? Nigde! U privatnim ustanovama samo te odrade onako ovlaš, samo da odrade posao i uzmu novac, i naravno daju izveštaj u kojem se odriču odgovornosti, i savet ili terapiju neku po šablonu. U državnim još gora situacija. Sve u svemu ne daj bože da se čovek razboli...
    (Liberty, 21. novembar 2021 16:33)

    # Link komentara